Recensie: Halverwege het einde – Mascha Gesthuizen

Halverwege het eindeVan Futuro Uitgevers kreeg ik het boek Halverwege het einde van Mascha Gesthuizen. Het boek had ik al vaker op social media voorbij zien komen en de cover sprak me aan. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek.

Het verhaal

“Halverwege het einde” gaat over Ubele. Ze is een huisarts van 44 jaar en in haar drukke leven is er geen tijd en ruimte voor haarzelf. Wanneer een vrouw met depressieve klachten op haar spreekuur komt, wordt ze geconfronteerd met haar eigen symptomen. Haar hele leven heeft ze het idee dat ze niet genoeg bijdraagt. Haar moeder stierf tijdens haar geboorde, haar vader is nooit thuis en haar stiefmoeder heeft haar handen vol aan de broer van Ubele. Haar werk wordt een overlevingsstrategie. Om te overleven, volgt ze psychotherapie. Langzaam breekt ze de muur af…

Mijn mening

De cover doet een beetje verdrietig en zwaar aan. Het past perfect bij het verhaal en het leven van Ubele.

Het begin is heftig en je valt midden in het verhaal. Je bent direct alert en de hele tijd hangt er een zweem van verdriet en pijn. Soms zijn de gebeurtenissen in het leven van Ubele heftig. Daarom heb ik het boek een paar keer weggelegd. Soms kwam het net even te hard binnen. Het verhaal raakte me. Enorm.

“Halverwege het einde” bestaat uit korte hoofdstukken en in elk hoofdstuk wordt een stukje van het leven van Ubele verteld. De verschillende leeftijden van Ubele verschillen per hoofdstuk: in het ene hoofdstuk is ze volwassen en in het volgende hoofdstuk is ze een tiener. Dit zorgde een beetje voor verwarring.

Sommige gedeeltes uit het boek zijn gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Dit maakte het verhaal nog aangrijpender. Met dit boek kun je een onderwerp als depressies bespreekbaar maken. En daar is Mascha Gesthuizen met “Halverwege het einde” goed in geslaagd.

Halverwege het einde is aangrijpend en het raakte me.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge