Recensie: Het antwoord op misschien – Hendrik Winter

Het antwoord op misschien

Op Instagram deed ik al mee aan de Instatour rondom het boek Het antwoord op misschien van Hendrik Winter. Ik deelde toen een video op mijn social media. Vandaag deel ik mijn mening over boek met je. Lees je mee?

Het verhaal van Het antwoord op misschien

Dit staat op de achterkant van ‘Het antwoord op misschien’:

Adam is een laatbloeier. Hij woont bij zijn oma die dement begint te worden en hij werkt als taxichauffeur voor ernstig zieken. Eigenlijk zou hij graag de Chimborazo beklimmen, de hoogste vulkaan ter wereld, als je vanaf het centrum van de aarde rekent. Maar ja, geen tijd, geen geld… Er komt altijd wel wat tussen.
Dan stapt Jessi zijn taxi in. Ze is jong, mooi en in het bezit van een flinke tumor in haar luchtpijp. Ze heeft misschien niet zoveel tijd meer om haar dromen waar te maken. Dat Jessi en Adam verliefd worden is zeker, een gezamenlijke toekomst is dat niet. Tijd voor Adam om in actie te komen.

Video

Ik maakte voor de Instatour deze video over ‘Het antwoord op misschien’:

Mijn mening

De mooie cover viel me direct op. De combinatie van de kleuren en de titel maken het zo’n mooi geheel. Aan de ene kant past deze fleurige cover bij het verhaal, maar aan de andere kant ook totaal niet. Die tegenstelling maakt het heel bijzonder.

Ik ben verliefd geworden op de stijl van Hendrik Winter. Het is luchtig geschreven en leest hierdoor heel makkelijk. Je wordt rustig van zijn stijl. De bladzijdes vlogen door mijn handen, maar ik had er eigenlijk geen idee van. Je wordt zo in het verhaal gezogen.

‘Het antwoord op misschien’ is zo’n mooi verhaal en zal je raken tot je ziel. Ben je gek op de verhalen van Jojo Moyes, dan vind je dit verhaal ook fantastisch. Het verhaal zit vol liefde en laat je beseffen hoe kort je de tijd hebt.

Na de eerste honderd pagina’s werd ik geraakt door het verdriet en de pijn. De emoties zijn puur, open en eerlijk. Het is een heftig verhaal over een verschrikkelijke ziekte (kanker) en daar moet je tegen kunnen. Je moet weten waar je aan begint. Toch blijft het verhaal luchtig door de benadering van Hendrik Winter. Het is gewoon een heel mooi verhaal.

Het antwoord op misschien is puur, open en gewoon heel mooi.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge