Recensie: Het chalet – Sarah Goodwin


Om even af te koelen neem ik je mee naar de thriller Het chalet van Sarah Goodwin. Een spannend verhaal in de bergen, waar kou een rol speelt. Ik vertel je graag meer! Lees je mee?

Het verhaal van Het chalet

Mila en haar echtgenoot zijn op weg naar de bruiloft van haar zus, die plaatsvindt in een luxueus skioord. Voor het eerst in tijden heeft Mila het gevoel dat ze haar leven weer op de rails heeft – het contact met haar zus is hersteld en ze is gelukkig met Ethan. Dan valt de auto stil, midden op de weg, hoog in de bergen – en de motor wil ook niet meer starten. Mila en Ethan kunnen niet meer verder.

Omdat ze geen bereik hebben stappen ze uit de auto en lopen terug naar een afslag die leidt naar enkele chalets. De houten huisjes zijn vervallen en Mila krijgt het gevoel dat ze er niet langer dan nodig moeten blijven. Toch zien ze zich gedwongen daar te overnachten. Wanneer Ethan de volgende ochtend verdwenen is, blijkt haar akelige voorgevoel juist. Nu is ze helemaal alleen, of lijkt dat maar zo?

Mijn mening

‘Het chalet’ is een heerlijke thriller. Hij zit psychologisch heel sterk in elkaar. De cover trok me aan en de titel is onheilspellend. Precies dat gevoel krijg je na het lezen van de flaptekst.

De spanning wordt subtiel opgebouwd. Het sluimert continu op de achtergrond. Er gebeuren een aantal heftige gebeurtenissen. Sarah Goodwin gooit dit met een bepaalde nonchalance in het verhaal. Ze noemt bepaalde details en je moet het twee keer lezen om het tot je door te laten dringen. Dit is zo goed!

Mila en haar zus botsen en hebben verschillende karakters. De tegenstrijdigheid is heel mooi. De relatie van Mila en Ethan is bijzonder te noemen. De flashbacks geven het verhaal vorm en zorgen voor tempo. Je ontrafelt steeds meer van het mysterie. Op een gegeven moment had ik wel een idee hoe het zat en, voor de verandering, zat ik een keer goed! Het maakt het niet minder spannend. Het versterkte voor mij het psychologische spelletje. Ik heb genoten van deze kennismaking met Sarah Goodwin.

Het chalet is psychologisch heel goed!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Ambo Anthos uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het chalet

Auteur: Sarah Goodwin
Vertaling: Els van Son
ISBN e-book: 9789026363276 
ISBN paperback: 9789026363269 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge