Recensie: Het Dorp – Belinda Aebi

Het Dorp

Tijd voor de recensie van een thriller. Van Uitgeverij Terra Lannoo kreeg ik het boek Het Dorp van Belinda Aebi. Na deze thriller ga je anders kijken naar een dorp. In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Het Dorp

Dit staat op de achterkant van ‘Het Dorp’:

Eline Jehaes, een jonge journaliste, strandt met autopech in Koolbeke. Ze gaat op zoek naar hulp in dit geÎsoleerde dorp aan de oevers van de Durme maar ontdekt dat ze er niet welkom is en dat er vreemde dingen gebeuren. Haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld wanneer ze merkt dat er een groep mensen woont met een uitzonderlijke, erfelijke aandoening.
Ze krijgt onderdak bij Sylvia, de uitbaatster van de herberg ‘De Koolputten’. Wanneer het lichaam van een jonge, zwangere vrouw uit een beerput wordt gehaald, gaat Eline dieper in het verleden graven. Ze moet te weten komen wat er zich heeft afgespeeld en waarom er over het dorp een dichte sluier van geheimen hangt.

Mijn mening

Net als bij ‘Azerty‘ en ‘Het leven dat ik kende’ is de vormgeving heel goed gedaan. Uitgeverij Hamley Books heeft altijd aandacht voor de kleine details en dat is bij ‘Het Dorp’ niet anders. Het boek bevat mooie, mysterieuze foto’s tussendoor en de cover is om door een ringetje te halen.

De goede stijl van Belinda Aebi valt je direct op. Je wordt omarmd door de stijl van Belinda en meegenomen door de spannende opbouw. Je merkt soms wel de Vlaamse invloeden, maar dat vond ik juist leuk!

De sfeer in het verhaal is akelig en een tikkeltje grimmig. Er is iets aparts in het dorp aan de hand. Je hebt alleen geen idee wat.

Het verhaal bestaat uit verschillende verhaallijnen/delen. Echter vond ik sommige verhaallijnen niks toevoegen aan het verhaal en soms leek het hierdoor alsof ik een ander boek las. Ik vond de verhaallijnen los heel goed, maar ik begrijp de connectie met het hoofdverhaal niet zo goed. Toch was ik wel benieuwd naar het verloop en de ontknoping van het verhaal. De verandering in sfeer en tempo in de verschillende delen/verhaallijnen vind ik heel knap. Belinda Aebi weet hier goed te schakelen tussen de verschillende sferen en emoties.

Het Dorp is spannend en de sfeer is een tikkeltje grimmig. De vormgeving is fantastisch gedaan!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Hamley Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek kopen bij Bol.com of bij de lokale boekhandel!

Gegevens van Het Dorp

Auteur: Belinda Aebi
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 350
ISBN ebook: 9789463967044 
Prijs ebook: €10,99
ISBN paperback: 9789463967020 
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge