Recensie: Het familiegeheim – Sarah Lark

Als je graag de boeken van Lucinda Riley leest of gek bent op historische romans, dan is Het familiegeheim van Sarah Lark een aanrader voor jou. Ik mocht dit nieuwe boek van Sarah Lark lezen en in deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Het familiegeheim

Hier gaat ‘Het familiegeheim’ van Sarah Lark over:

Journaliste Stephanie is in Nieuw-Zeeland opgegroeid maar woont al het grootste deel van haar leven in Hamburg. Ze heeft geen enkele herinnering aan de eerste jaren van haar leven of aan haar vader, iets dat haar steeds vreemder voorkomt. De meeste mensen kunnen zich wel íéts herinneren van hun vroege jeugd, maar in haar geheugen blijft alles donker…
Door nieuwsgierigheid gedreven reist ze terug naar het huis van haar jeugd om uit te zoeken wat er is gebeurd. Maar het blijkt al snel dat er een traumatische oorzaak is voor haar onvermogen iets te herinneren. Het is verleidelijk te denken dat het beter is om haar familiegeschiedenis te laten rusten, maar uiteindelijk blijkt haar drang om meer te weten over zichzelf sterker dan haar angst.
Met het dagboek van een Maori-meisje in handen en vergezeld door Weru, een Maori die werkt als leraar, trekt Stephanie door Nieuw-Zeeland om de geheimen van het verleden te ontraadselen en zo een brug te slaan tussen heden en verleden.

Mijn mening

Ik leerde Sarah Lark kennen door haar boek ‘De geheimen van het winterhuis’ en dat vond ik een prachtig boek. Met ‘Het familiegeheim’ heeft Sarah Lark weer een pareltje neergezet. Nieuw-Zeeland wordt op een mooie manier weergegeven en de geschiedenis van de Maori’s is een mooie, speciale toevoeging. Ik had nog niet veel gelezen over de Maori’s.

Stephanie is een personage van wie je direct gaat houden. Ze heeft een warme persoonlijkheid. Verder ben je nieuwsgierig naar haar verleden. Het Maori-meisje is een prachtig personage. Zij wordt ontzettend goed uitgewerkt. De manier waarop het heden en verleden in elkaar verweven, is heel mooi. Het zijn twee prachtvrouwen en dat komt heel mooi tot uitdrukking.

Er worden veel namen genoemd en dat is even wennen. Soms haalde ik de namen door elkaar. Dit is dan ook voor mij het enige minpuntje aan dit verhaal.

‘Het familiegeheim’ is een ontzettend mooi verhaal. Daarnaast is het spannend en er zitten een aantal goede plottwisten in. Het is heel goed geschreven. De stijl van Sarah Lark maakt het verhaal af.

Toen ik de laatste pagina had gelezen, was mijn eerste gedachte: ‘WAUW!’ Zegt genoeg toch?

Het familiegeheim van Sarah Lark: wauw wauw wauw!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel bestellen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het familiegeheim

Auteur: Sarah Lark
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN paperback: 9789026153839 
Prijs paperback: €22,50
ISBN E-book: 9789026153846
Prijs E-book: €12,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge