Recensie: Het gewicht tussen je oren – Wouter Cornet

Cover van Wouter Cornet

Auteur Wouter Cornet kende ik van ‘De gezellig dikzak‘ en zijn kookboek ‘Dieet Smakelijk!‘. Nu heeft hij het boek Het gewicht tussen je oren uitgebracht. In mijn recensie vertel ik je graag meer over dit boek. Lees je mee?

Let op: Dit boek gaat over diëten. Het kan misschien triggerend werken. Vandaar deze waarschuwing vooraf.

Het verhaal van Het gewicht tussen je oren

We hebben een vet probleem. Meer dan vijftig procent van de Nederlanders en Vlamingen heeft last van overgewicht en wil graag afvallen, maar struikelt over één van de vele verleidingen om zich heen. Waarom is gewicht verliezen zo moeilijk? En waarom lukt het bij een select groepje mensen wel? Wat kunnen we van hen leren?

In ‘Het gewicht tussen je oren’ laat psycholoog en ervaringsdeskundige Wouter Cornet zien hoe je met je brein het succes van je dieet bepaalt. Hij geeft antwoord op alle vragen over succesvol gewichtsverlies. Hoe creëer je bijvoorbeeld voor jezelf het meest effectieve dieet? Moet je per se sporten om af te kunnen vallen? Kun je afvallen als je aanleg hebt voor overgewicht? En hoe ga je om met een eetverslaving? Om de antwoorden op die vragen te vinden, neemt Cornet als onderzoeker een kijkje in de breinen van honderd succesvolle diëters. Want de grootste work-out voor gewichtsverlies blijkt plaats te vinden tussen de oren.

Psycholoog Wouter Cornet (1981)verloor vier jaar geleden 33 kilo en rekende blijvend af met zijn obesitas. Hij initieerde een groot internationaal onderzoek naar gewichtsverlies onder honderd succesvolle diëters die samen meer dan drieduizend kilo afvielen.

Mijn mening

Wouter Cornet kende ik al van ‘De gezellige dikzak’ en van zijn kookboek ‘Dieet Smakelijk!’. In deze boeken leerde ik zijn toegankelijke stijl al kennen. In zijn nieuwste boek ‘Het gewicht tussen je oren’ komt zijn stijl nog beter uit de verf. Het is fijn, pakkend en losjes geschreven.

Na het kookboek en zijn eerdere boek was ik heel benieuwd naar deze non-fictie. Het is namelijk iets heel anders. Wouter Cornet deed een groot onderzoek naar het brein van verschillende diëters. De vormgeving van de paperback is heel tof gedaan. Ik heb zelf het e-book gelezen en daar kwam de vormgeving wel minder goed uit, maar het inkijkexemplaar op bijvoorbeeld Bol.com biedt een goed inkijkje in de paperback. De vormgeving maakt het aantrekkelijker en de resultaten van het onderzoek inzichtelijker.

De inleiding van het verhaal is goed. Je weet precies wat je kunt verwachten en je begint op een originele manier. Het is pakkend en leuk gedaan!

De auteur presenteert zijn resultaten in dit boek. Daarnaast staan er verschillende quotes in van deelnemers van het onderzoek. Dit maakt het net wat persoonlijker. Het ondersteunt de tekst op een goede manier. Het is een praktisch boek met duidelijke tabellen en grafieken.

Het gewicht tussen je oren is een praktisch boek!

Meer van Wouter Cornet?

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Wouter Cornet voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het gewicht tussen je oren

Auteur: Wouter Cornet
Uitgever: Uitgeverij Lucht
ISBN e-book: 9789493272392 
ISBN paperback: 9789493272316 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge