Recensie: Het huis met de blauwe luiken – Michelle Visser

De cover is van uitgeverij Boekerij!

Elke maand schreef ik een recensie voor het leuke platform Feelgoodboeken.nl. Vandaag heb ik de recensie van Het huis met de blauwe luiken van Michelle Visser. Lees je mee?

Het verhaal van Het huis met de blauwe luiken

Hier gaat Het huis met de blauwe luiken over: 

Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar rijke en succesvolle echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe ­leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een ­vervallen huis met blauwe luiken in Midden-Frankrijk om er een chambres d’hôtes in te beginnen. Maar na de eerste euforie loopt ze tegen de harde werkelijkheid aan: het huis moet intensief verbouwd worden, en zelf kan ze amper een schroef van een spijker onderscheiden. Gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten weet ze een nieuw bestaan op te bouwen.

Mijn mening

Door Het huis met de blauwe luiken waande ik mij in Frankrijk. Ik voelde bijna de warmte en ik kon de stokbroden en croissants bijna ruiken. Dit komt door de beeldende schrijfstijl van Michelle Visser. Zij beschrijft bepaalde details heel uitvoerig, maar laat genoeg over om zelf in te vullen. De kracht van deze roman zit hem in de details en de stijl van Michelle Visser. Je geniet echt van de stijl van Michelle Visser. 

Anneloes leer je langzaam kennen. In het begin is zij een tikkeltje vlak, maar ze maakt een mooie ontwikkeling door. Langzaam worden de lagen afgepeld. De andere personages zijn een interessante toevoeging. Samen zijn ze een bond gezelschap. 

Soms is de rode draad een beetje zoek. Je hebt geen idee welke kant het verhaal opgaat. Dit zorgt soms voor verwarring. De stijl en de beschrijvingen van de omgeving maken veel goed. 

De cover en titel zijn heel goed gekozen. Ze geven je een heerlijk zomers gevoel. 

Het huis met de blauwe luiken is niet echt een feelgood, maar een roman. Dit verhaal gaf me echter wel hetzelfde gevoel als een feelgood. En daarom wilde ik hem graag recenseren voor Feelgoodboeken.nl 

Liefs,

Veronique

*De recensie was onderdeel van Feelgoodboeken.nl

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het huis met de blauwe luiken

Auteur: Michelle Visser
Uitgever: Boekerij
ISBN ebook: 9789402303896 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789022580974 
Prijs paperback: €17,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge