Recensie: Het huis met de kersenbloesem – Sun-Mi Hwang

Het huis met de kersenbloesem

Volgens mij is dit de eerste recensie van een Zuid-Koreaanse auteur op mijn blog. Van Uitgeverij Ambo Anthos kreeg ik het boek Het huis met de kersenbloesem van Sun-Mi Hwang. Ik was direct gecharmeerd door het verhaal. In mijn recensie vertel ik je meer over deze bijzondere roman. Lees je mee?

Het verhaal van Het huis met de kersenbloesem

Dit staat op de achterkant van ‘Het huis met de kersenbloesem’:

‘Het huis met de kersenbloesem’ van Sun-Mi Hwang vertelt het verhaal van Dae-su Kang. Nadat zijn vader verongelukt is, groeit hij op als wees. Tegen het einde van zijn leven keert hij terug naar zijn geboortestad als eigenaar van een succesvol bedrijf. Alles is veranderd, maar het inmiddels vervallen huis van zijn jeugd staat er nog. Hij had de grond ooit gekocht en een groot hek om het perceel heen gezet. Maar niemand trekt zich daar iets van aan: de plek wordt door verschillende bewoners gebruikt om te spelen, kippen te houden en groenten te verbouwen. Kang leert ondanks zijn hoge leeftijd een wijze les. Want wat heb je aan bezit als je er nooit van geniet?

Mijn mening

Ik mocht een boek uitzoeken, omdat ik Sylke, van de uitgeverij, geholpen had met haar scriptie. ‘Het huis met de kersenbloesem’ viel me op door de prachtige vormgeving. Het is net een oase van rust tussen alle ‘drukkere’ covers (waar niks mis mee is trouwens, maar daardoor valt deze cover extra op). Je voelt direct dat dit een bijzonder verhaal is.

De sierlijke, rustige cover wordt doorgetrokken in de vormgeving van de rest van het boek. De illustraties vertellen hun eigen verhaal. Ze passen bij de serene, rustige sfeer.

Tijdens het lezen kwam datzelfde gevoel van rust terug. Het verhaal is een oase van rust.

Sun-Mi Hwang heeft een kalme stijl. Het is rustig en fijntjes. Je merkt dat de auteur een verhalenverteller is. De beschrijvingen zijn duidelijk en rustig. Je kunt je een duidelijke voorstelling maken van de personages. Ik ben verliefd geworden op de stijl van Sun-Mi Hwang.

Zoek je nog een mooie, bijzondere roman en heb je, net als ik, nog nooit iets gelezen van een Zuid-Koreaanse auteur? Dan is ‘Het huis met de kersenbloesem’ mijn aanrader voor jou.

Het huis met de kersenbloesem is een oase van rust. De kalme, rustige stijl van Sun-Mi Hwang wordt benadrukt door de mooie illustraties in het boek.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos voor het boek!

Je kunt het boek bij de lokale boekhandel en online kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het huis met de kersenbloesem

Auteur: Sun-Mi Hwang
Uitgever: Ambo Anthos
Aantal pagina’s: 196
ISBN ebook: 9789026350900 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789026350894  
Prijs paperback: €18,99

One Reply to “Recensie: Het huis met de kersenbloesem – Sun-Mi Hwang”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge