Recensie: Het jaar van de slang – Hugo Luijten

Het jaar van de slang

Van Uitgeverij Lannoo kreeg ik de thriller Het jaar van de slang van Hugo Luijten. Dit was het eerste boek dat ik las van deze schrijver. In mijn recensie vertel ik je snel meer over dit boek. Lees je mee?

Tijdens een Koukleum meets auteurs-event ontmoette ik Hugo al!

Hugo Luijten

Het verhaal van Het jaar van de slang

Dit staat op de achterkant van ‘Het jaar van de slang’:

Tijdens een heftige klimaatactie worden Stef Cools en zijn team halsoverkop opgeroepen voor een verdacht overlijden op de leegstaande site van de voormalige autofabriek van General Motors in Antwerpen.

Een man lijkt gestikt door de hitte in zijn eigen auto. Het lijkt op een ongeval, tot er een nieuw lijk opduikt en er een parallel ontstaat tussen de recente klimaatacties en de aard van de moorden…

Mijn mening

‘Het jaar van de slang’ begint heel spannend en ik word nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Soms raakte ik echter de draad kwijt door de lange dialogen. Hierdoor kwam ik soms niet lekker in het verhaal.

In het begin moest ik even wennen aan het Vlaams van Hugo Luijten. Ik ben het Vlaams namelijk niet gewend, maar later ging het beter en las het verhaal aangenaam.

Hugo Luijten beschrijft soms gruwelijke details. Wat een fantasie heeft deze schrijver! Het past precies bij deze thriller en de mysterieuze, spannende sfeer.

Het is een heel dynamisch verhaal met veel actie, personen en verhaallijnen. Hierdoor zit er veel vaart in het verhaal. Het gaat maar door. Het is net een actiefilm.

Stef Cools is een leuk personage. Hij is lomp en neemt geen blad voor de mond. Dit maakt hem heel menselijk. Hij geeft iets extra’s aan deze thriller.

Deze thriller heeft als thema het klimaat. Het is bijzonder hoe Hugo Luijten dit thema heeft verwerkt in zijn thriller. Meer ga ik niet zeggen.

Het jaar van de slang is een dynamische thriller vol actie.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lannoo voor het boek!

Je kunt het boek kopen bij de lokale of online boekhandel!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het jaar van de slang

Auteur: Hugo Luijten
Uitgever: Lannoo
ISBN paperback: 9789401466189
Prijs paperback: €20,99
ISBN e-book: 9789401467483
Prijs e-book: €14,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge