Recensie: Het kan ook nooit normaal – Lieke Hester

Het toffe boek Het kan ook nooit normaal van Lieke Hester stond al op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag, maar toen ontving ik het boek van uitgeverij HarperCollins als verrassingspost. Zo blij mee! Ik ga je alles vertellen over dit leuke boek. Lees je mee?

Het verhaal van Het kan ook nooit normaal

De bekendste politieagent van Nederland geeft een unieke kijk achter de schermen.

Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.

Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.

Mijn mening

De cover van ‘Het kan ook nooit normaal’ is heel goed. Het is persoonlijk door de foto van Lieke Hester en de ondertitel maakt je nieuwsgierig. Overigens is de titel goed gekozen. Je snapt na het lezen van de verhalen van Lieke waarom dit boek zo heet.

Wat ik heel bijzonder vond, waren de triggerwaarschuwingen. Als Lieke een heftig onderwerp aansneed dan stond dat boven het hoofdstuk aangegeven. Ideaal als je iets eet tijdens het lezen van het boek en er iets lugubers voorbijkomt. Het is ook goed voor de heftigere onderwerpen die Lieke durft aan te snijden.

De stijl is fijn en warm. Het is tegelijkertijd ruig, hard en vol scheldwoorden. Lieke is gewoon zichzelf op papier. Het is een bundel die snel leest en de harde werkelijkheid toont, maar tegelijkertijd is het vol warmte, liefde en dankbaarheid. De emoties liggen aan de oppervlakte en komen snel tevoorschijn. De afwisseling tussen het harde en de liefde voor het vak maken dit boek zeker de moeite waard.

Er zitten een aantal heftige verhalen in en die zullen je raken. Wat me eigenlijk nog meer raakte, is het feit dat er een mens in het uniform zit. Het is een mens. Zoals jij en ik. En dat komt binnen. Waarom wordt er zoveel geweld gebruikt tegen hulpverleners? Ik snap er niks van. Deze mensen, in uniform, zijn er om jou en mij te helpen. En dat gegeven brengt Lieke heel duidelijk over. Ze toont in deze bundel de menselijke kant van het politievak.

Het kan ook nooit normaal toont de menselijkheid van het politievak. Het komt binnen!

Liefs,

Veronique

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het kan ook nooit normaal

Auteur: Lieke Hester
Uitgever: HarperCollins
ISBN paperback:  9789402709674 
ISBN e-book: 9789402764482 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge