Recensie: Het kleine café in Kopenhagen – Julie Caplin

Toen ik het persbericht van Het kleine café in Kopenhagen van Julie Caplin las, was ik direct nieuwsgierig. Wat leek me dit een heerlijke roman. In mijn recensie vertel ik je of mijn verwachtingen terecht waren. Lees je mee?

Het verhaal van Het kleine café in Kopenhagen

Hier gaat ‘Het kleine café in Kopenhagen’ over:

Wanneer een belangrijke promotie voor haar neus wordt weggekaapt – nota bene door haar vriendje – ziet Kate het even niet meer zitten. Maar dan krijgt ze een nieuwe kans om zich te bewijzen. Voor een Deens warenhuis mag ze een persreis naar Kopenhagen organiseren! Het blijkt echter nog niet mee te vallen om iedereen in haar groep in het gareel te houden. Vooral Ben niet, een journalist die haar voortdurend dwarszit maar die ze tot haar eigen ergernis toch heel erg leuk vindt.

Gelukkig kan ze elke dag even uitpuffen in een knus cafeetje, waar ze de ontspannen Deense manier van leven, hygge, ontdekt en zich steeds vaker begint af te vragen of ze eigenlijk wel zo gelukkig is met haar hectische Londense leven…

Mijn mening

De flaptekst van ‘Het kleine café in Kopenhagen’ trok direct mijn aandacht. Ik vond het zo origineel klinken. De cover is zo vrolijk, speels en ergens ook heel schattig.

Dit is de eerste keer dat ik iets las van Julie Caplin. Wat heeft zij een fijne stijl zeg! Het is fijntjes, elegant en tegelijkertijd vlot.

De personages zijn echt fantastisch. Het zijn echte typetjes met verschillende karakters en achtergronden. Julie Caplin weet elk personage, zelfs een minder belangrijk personage voor het verhaal, kleur te geven. Ze zijn zo goed uitgewerkt. In het begin zijn de emoties wat vlak, maar het heeft even tijd nodig voor de emoties naar de oppervlakte komen. Als de emoties er eenmaal zijn, kun je het verhaal echt voelen.

In het begin lijkt het verhaal een tikkeltje vlak. Tot er lagen in de personages komen. Het verhaal wordt dan meer dan een leuk verhaal. Ik ben blij dat dit gebeurde, want dat maakte het boek mooier.

Het verhaal is voorspelbaar en je weet waarschijnlijk al hoe het gaat aflopen. Toch vond ik dat niet storend. Je weet precies waar je aan toe bent. Het is heerlijke feelgood. Ben jij fan van de boeken van Katie Fforde en Jill Mansell? Dan ga je dit boek zeker leuk vinden!

Het kleine café in Kopenhagen is heerlijke feelgood!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com  bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het kleine café in Kopenhagen

Auteur: Julie Caplin
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback: 9789402708271 
ISBN E-book: 9789402762143

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge