Recensie: Het leven dat ik kende – Esther Boek

Het leven dat ik kende

Tijdens het 3e Koukleum meets auteurs-event kocht ik het boek Het leven dat ik kende van Esther Boek. Ik was direct verliefd op de toffe cover. In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Het leven dat ik kende

Dit staat op de achterkant van ‘Het leven dat ik kende’:

Het leven dat ik kende is een aangrijpende roman gebaseerd op waargebeurde feiten.

Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie.

Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert voor deze brand is het drama compleet.

Maar is hij wel schuldig of heeft justitie de verkeerde te pakken? Voor Roelf blijkt: wanneer je speelt met vuur, ben je nergens meer veilig.

Mijn mening

Ik schreef het in de inleiding al, maar nogmaals… de cover is zo mooi! Het heeft iets mysterieus over zich heen. Tegelijkertijd past de cover perfect bij het verhaal.

Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en dat geeft dit boek een extra lading. Sommige gebeurtenissen gaven me kippenvel. Wat een intens verhaal. Ik vind het heel knap dat Roelf en Sophie hun verhaal delen. Je moet het maar durven. Esther heeft hun verhaal op een mooie manier neergezet.

In het begin gaat de tijd heel snel, maar al gauw heeft het verhaal me te pakken. Het liet me niet meer los. Bij de eerste 100 pagina’s zat ik al snotterend op de bank. Het zit zo vol emoties.

Esther Boek heeft een gemoedelijke, rustige stijl. Het leest heel fijn. Hierdoor kwam het verhaal nog beter tot zijn recht.

Het verhaal heeft vaart. De plotwending aan het eind had ik niet verwacht. Dat was een onverwachtse schop na. Ik heb genoten van dit boek!

Het leven dat ik kende zit vol emoties. Het laat je niet meer los!

Liefs,

Veronique

*Ik kocht dit boek zelf.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge