Recensie: Het magische verhaal van de Verteller – Laura Alblas

Het magische verhaal van de Verteller

Van schrijfster Laura Alblas kreeg ik haar boek Het magische verhaal van de Verteller. Ik mocht de nieuwe druk lezen! In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Het magische verhaal van de Verteller

Dit staat op de achterkant van ‘Het magische verhaal van de Verteller’:

De negentienjarige Lucy staat op het punt om haar vleugels uit te slaan. Klaar om op eigen benen te staan, te gaan studeren, lol te maken. Het plan is om samen met haar nichtje Emma in Berlijn te gaan wonen, maar al meteen bij aankomst loopt dit allemaal heel anders. Het lijkt erop dat Lucy het in haar eentje moet zien te redden.

Gelukkig is er Eli, die charmante jongen die zich over Lucy ontfermt. Eli met zijn bijzondere vermogen om haar te lezen als een open boek. Lucy voelt zich meteen op haar gemak bij hem. Het lijkt wel of hij haar nog beter kent dan zij zichzelf…

Langzaam komt bij Lucy het besef dat er misschien wel iets heel anders speelt in haar leven. Want Eli probeert haar van één ding te overtuigen: Brian Epstein, manager van The Beatles, was in werkelijkheid de mythische god Brin. En Lucy is zijn Verteller – zij moet de wereld over hem vertellen, zodat Brin zijn rechtmatige plek als god in een geweldloze wereld weer kan innemen.

Maar is Lucy wel bereid om de Verteller te zijn als blijkt dat Eli werkt voor een machtsbeluste baas die alles op alles zet om Brin weer aan zijn goddelijke krachten te helpen?

Mijn mening

Wanneer je eenmaal in ‘Het magische verhaal van de Verteller’ begint, is er geen weg meer terug. Het verhaal laat je niet meer los. Het is makkelijk geschreven en de spanning wordt subtiel opgebouwd. Kleine elementen zorgen voor deze subtiele spanning.

Het verhaal heeft een vleugje fantasy, maar is subtiel aangebracht. De fantasy-elementen zijn goed bedacht en sluiten naadloos aan op het verhaal en de ‘echte’ omgeving.

Sommige dingen gaan wel heel makkelijk en voelen ongeloofwaardig aan. Hierdoor raak je even uit de flow van het verhaal. Toch weet het verhaal je al snel weer op te slokken.

Laura Alblas is een fan van The Beatles en dat merk je in dit verhaal. The Beatles worden op een mooie manier verweven in het boek. Het is leuk en origineel bedacht.

Aan sommige personages kreeg ik een enorme hekel. Soms liepen de rillingen over mijn rug. Emma blijft een beetje vlak. Lucy is een sterk personage, maar ik krijg geen hoogte van haar.

Het is een wonderlijk verhaal. Wat een fantasie heeft Laura Alblas. Haar mooie stijl maakt het verhaal helemaal af!

Het magische verhaal van de Verteller is wonderlijk. De mooie stijl van Laura Alblas maakt het verhaal af.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Laura Alblas voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen? Dat kan bij Laura Alblas, via Bol.com of de lokale boekhandel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge