Recensie: Het nieuwe meisje – Daniel Silva

Het nieuwe meisje
Afbeelding van Uitgeverij HarperCollins

Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik het boek Het nieuwe meisje van Daniel Silva. Ik kende deze auteur nog niet. In mijn recensie vertel ik je meer over de thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Het nieuwe meisje

Dit staat op de achterkant van ‘Het nieuwe meisje’:

Niemand weet wie ze is: het mooie meisje dat elke dag bij een exclusieve privéschool in Zwitserland wordt afgezet door een zwaarbeveiligde autocolonne, alsof ze een staatshoofd is. Er wordt gefluisterd dat ze de dochter van een rijke, internationale zakenman is. Maar dat is niet waar, haar vader is de verafschuwde kroonprins van Saoedi-Arabië, die onder vuur ligt vanwege zijn rol in de moord op een dissidente journalist. Als zijn dochter op gewelddadige wijze wordt ontvoerd, gaat hij naar de enige man die hij vertrouwt.
Gabriel Allon, de legendarische meesterspion, bijt zich vast in de zaak en komt terecht in een dodelijke en geheime oorlog met een oude vijand die de toekomst zal bepalen van het Midden-Oosten – en misschien wel van de hele wereld…

Mijn mening

Ik verwachtte een spetterend begin vol actie, maar dat was het niet. ‘Het nieuwe meisje’ begint juist heel kabbelend. Toch is er iets waardoor ik door wilde lezen.

In het begin moest ik wennen aan de uitgebreide stijl van Daniel Silva. De schrijver geeft heel veel informatie en daardoor raakte ik soms de draad kwijt. Daarnaast kwamen er nogal wat namen in het verhaal voor. Deze kon ik uiteindelijk wel onthouden.

Dit verhaal is onderdeel van een serie rondom Gabriel Allon. En dat merkte je. Ik kende de rest van de serie niet en daardoor had ik het idee alsof ik informatie miste. Het verhaal is echter wel goed los te lezen, maar voor de volledigheid is het aan te raden om de serie te lezen.

De humor van Daniel Silva is subtiel aanwezig in het verhaal. Hierdoor wordt het geen zwaar verhaal. Soms heb ik hardop gelachen om een stukje.

Het is geen thriller vol actie en snelle scènes. Het is gewoon een spannend verhaal. Er zitten wel een aantal heftige stukken in. Deze geven je een goede dreun na. Het plot zit goed in elkaar.

Het nieuwe meisje heeft een goed plot en is spannend!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge