Recensie: Het poppenhuis – Erica Pierik

De cover is van Loft Books

Het poppenhuis van Erica Pierik vond ik echt waanzinig. Het is zo’n magisch verhaal. Ik vertel je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Het poppenhuis

‘Het poppenhuis’ is het eerste deel van de ‘Poppenhuis’-serie, waarin Erica Pierik op indrukwekkende wijze het verhaal van het gezin Temminck vertelt, een verhaal vol liefde en magie.

Roos kan haar geluk niet op nu ze met haar twee kinderen is ingetrokken bij haar nieuwe vriend Lars. Zijn oude huis is geweldig en de kinderen hebben er alle ruimte. Maar als haar zoontje ‘oude vrouwen’ begint te zien en het poppenhuis van zolder opeens in haar dochters kamer staat, weet Roos dat er meer met het huis aan de hand is dan ze in eerste instantie dacht.

Langzaam ontwaren Lars en Roos de verhalen van de vorige bewoners van het huis. Bevat het poppenhuis nog meer geheimen? En kan het gezin wel veilig in het huis blijven wonen?

Mijn mening

‘Het poppenhuis’ is het eerste deel in de serie ‘Poppenhuis’. Na het lezen zat ik nog met een aantal vragen en ik ben blij dat er nog een vervolgdeel komt. Ik ben nieuwsgierig naar meer. Dit verhaal is een mooi opstapje naar meer. Voor mijn gevoel krijg je een voorproefje van de magie van deze serie.

In het begin worden veel details genoemd en dat had voor mij niet gehoeven. Het tempo werd er een beetje uitgehaald.

‘Het poppenhuis’ heeft iets bijzonders. Het is bijna een sprookje. Het is magisch. Daarnaast deed het me denken aan de verhalen van Roald Dahl. Ik kreeg hetzelfde gevoel tijdens het lezen.

Het plot van dit verhaal is waanzinnig. Het zit op zo’n ingenieuze manier in elkaar. Het einde vond ik interessant en liet me met vragen achter. Ik ben heel blij dat er een vervolgdeel komt. Dit verhaal is een nieuwe favoriet van mij!

‘Het poppenhuis’ is een nieuwe favoriet!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het poppenhuis

Auteur: Erica Pierik
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789047208150 

Op zoek naar een proeflezer of meelezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge