Recensie: Het verkeerde meisje – Angelique Haak


Thrillertijd! Ik las Het verkeerde meisje van Angelique Haak en wauw! Deze thriller is zo verrassend! Ik ga je er meer over vertellen in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Het verkeerde meisje

Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd… Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte. Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

Mijn mening

‘Het verkeerde meisje’ heeft een toffe cover. Daarnaast heeft de paperback ook gele zijkanten. Dit is zo’n tof detail! Het is een boek dat direct opvalt in een winkel.

De flaptekst is kort en geeft eigenlijk net genoeg weg. Het maakt je nieuwsgierig. Je kunt je eigenlijk nergens op voorbereiden. In deze recensie wil ik ook niet te veel spoilers weggeven. Het is een thriller met een heel goed plot. Je moet hem gewoon zelf lezen.

De hoofdstukken zijn kort en er wordt snel gewisseld tussen de verschillende perspectieven. Hierdoor krijg je net niet genoeg tijd om een personage helemaal te leren kennen. Vooral in het begin stoorde me dit. Ik wilde wel doorlezen, want ik was nieuwsgierig naar de afloop. Het tempo ligt door de korte hoofdstukken heel hoog. De personages zijn goed uitgewerkt.

Angelique Haak heeft een goede stijl. Het is vlot en leest makkelijk. Soms is het verhaal een tikkeltje luguber en werd ik een beetje misselijk. Dit is meer een persoonlijke smaakkwestie. Het verhaal is heel spannend en je voelt gewoon de spanning van de pagina’s afspatten.

Het woord ‘verkeerd’ of ‘verkeerde’ krijgt na het lezen van deze thriller een hele andere betekenis. Het is een heftig, maar intrigerend verhaal. Ik moest echt even bijkomen na het lezen.

Het verkeerde meisje is zo goed! Het is heftig, intrigerend en zit heel goed in elkaar!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt De Crime Compagnie voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het verkeerde meisje

Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN e-book: 9789461096333 
ISBN paperback: 9789461096159 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

2 Replies to “Recensie: Het verkeerde meisje – Angelique Haak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge