Recensie: Het verraad van Montverre – Bridget Collins

Het verraad van Montverre

Ik kreeg Het verraad van Montverre van Bridget Collins als verrassingspost van uitgeverij The House of Books. De cover van deze roman is fantastisch. Ik was blij verrast toen ik het boek opgestuurd kreeg. Ik las hem met veel plezier en ik stond te popelen om de recensie over dit boek te schrijven. Lees je mee?

Het verhaal van Het verraad van Montverre

Hier gaat ‘Het verraad van Montverre’ over:

Op Montverre, een exclusieve school in de bergen, worden de intelligentste studenten voorbereid op het Grand Jeu, een mysterieuze filosofische wedstrijd. Léo nam ooit deel, maar hij verloor zijn passie voor het spel na een tragische gebeurtenis. Nu keert hij, in ongenade gevallen na een mislukte carrière, terug naar Montverre. De school is veranderd, een vrouw vervult nu de rang van Magister Ludi bij het Grand Jeu. Hij voelt een vreemde connectie met haar: Léo en Claire hebben hun leven allebei op leugens gebouwd. Terwijl het hoogtepunt van het jaar dichterbij komt, beginnen de muren geheimen te fluisteren…

Mijn mening

Toen ik de cover van ‘Het verraad van Montverre’ zag, was ik verkocht. Wat is hij mooi! De details op de rug zijn trouwens ook prachtig. Het past ook bij de ‘bijna plechtige’ sfeer in het verhaal. De flaptekst maakte het voor mij helemaal af. Ik was zo benieuwd naar deze roman!

‘Het verraad van Montverre’ is heel anders dan andere romans. Het is een complex verhaal met veel verschillende lagen, personages en verhaallijnen. Dit zorgde er wel voor dat ik soms de draad kwijtraakte. Je moet je hoofd wel bij deze roman houden. Soms is het verhaal ook een tikkeltje traag.

Er wordt gesproken over een ‘Grand Jeu’. Het wordt in het verhaal langzaam duidelijk wat hiermee bedoeld wordt, maar het is nog altijd vrij vraag.

De schrijfstijl van Bridget Collins is heel bijzonder. Het omarmt je, het betovert je en neemt je mee. Het laat je niet meer los. Het is nergens mee te vergelijken.

Bridget Collins weet een bijzondere wereld te creëren. Tijdens het lezen kwam ik erachter dat het verhaal zich niet ‘hier’ afspeelt, maar ergens in een andere tijd of wereld. Dit geeft deze roman een randje fantasy mee. Ik kan de tijd niet zo goed plaatsen. Je zult wel een aantal gebeurtenissen of ‘dingen’ herkennen, maar het is bijzonder hoe Bridget Collins dit plaatst in haar ‘eigen wereld’.

Ik heb genoten van ‘Het verraad van Montverre’, maar ik heb haar bestseller ‘De boekbinder’ nog niet gelezen (staat wel hoog op mijn lijstje). Als je ‘De boekbinder’ hebt gelezen, kan het zijn dat je bepaalde verwachtingen hebt van deze roman. Ik weet niet of deze verwachtingen waar gemaakt worden.

Het verraad van Montverre is een bijzondere roman. De cover is heel mooi. De stijl is betoverend!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij The House of Books voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het verraad van Montverre

Auteur: Bridget Collins
Uitgever: The House of Books
ISBN ebook: 9789044360523 
Prijs ebook: €4,99
ISBN paperback: 9789044360516 
Prijs paperback: €23,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge