Recensie: Het verzwegen verbond – Ariën Knibbe

Van Uitgeverij Palmslag mocht ik Het verzwegen verbond van Ariën Knibbe lezen. In mijn recensie vertel ik je meer over deze literaire thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Het verzwegen verbond

Hier gaat ‘Het verzwegen verbond’ over:

De Nederlandse student klassieke talen Erik Ebbink gaat een jaar in Jeruzalem studeren. Tijdens een wandeling in de Judeawoestijn vindt hij een papyrusrol, die een geheel nieuw licht lijkt te werpen op de ontstaansgeschiedenis van het christendom.

Terwijl Erik en zijn ambitieuze Joodse vriendin de rol proberen te vertalen en te duiden, raken ze verstrikt in hedendaagse conflicten. Want zij zijn niet de enige geïnteresseerden… En kennen ze elkaar wel goed genoeg?

Mijn mening

De flaptekst van ‘Het verzwegen verbond’ sprak me direct aan. De verschillende culturen en religies vond ik heel interessant. Daarnaast sprak me de plek, Jeruzalem in Israël, heel erg aan. Ik heb nog niet veel gelezen over Israël.

Ariën Knibbe heeft een fijne stijl. Het voelt allemaal heel gemoedelijk. Ariën beschrijft Israël op een hele mooie manier. Je waant je bijna in Israël.

In het begin moest ik wennen aan de personages. Het zijn er nogal wat. Daarnaast worden er veel namen genoemd. Het is even focussen. Erik is een interessant personage. Hij maakt een mooie ontwikkeling door. Toch is hij soms niet helemaal te doorgronden. Van de vriendin van Erik krijg je niet echt hoogte. Ze vormt wel een leuke aanvulling op Erik.

Je krijgt heel veel informatie en soms raakte ik een beetje de draad kwijt. Je merkt dat Ariën Knibbe veel research heeft gedaan. Het stukje non-fictie vind ik mooi gecombineerd met de fictiekant van het verhaal.

‘Het verzwegen verbond’ heeft ergens ook iets weg van Dan Brown. Het is een beetje detective-achtig. Na een gebeurtenis in het verhaal (sorry geen spoilers) krijgt het verhaal veel vaart en dan kun je het boek niet meer weg liggen.

Ben je geïnteresseerd in religies en geschiedenis? Dan is dit een mooi boek voor jou!

Het verzwegen verbond is een mooie combinatie van fictie en non-fictie. De stijl van Ariën Knibbe is heel fijn!

Blogtour Het verzwegen verbond

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour van ‘Het verzwegen verbond’. Deze leuke bloggers doen ook mee. Sommige recensies staan al online:

Ik maakte trouwens de afbeelding van deze blogtour!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Palmslag voor het boek en de leuke blogtour!

Je kunt het boek bij de lokale boekhandel en online kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het verzwegen verbond

Auteur: Ariën Knibbe
Uitgever: Uitgeverij Palmslag
ISBN paperback: 9789493059627 
Prijs paperback: €21,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge