Recensie: Het wespennest – Karin Kallenberg

Van auteur Karin Kallenberg kreeg ik haar boek Het wespennest opgestuurd. In mijn recensie vertel ik je graag meer over deze spannende roman. Lees je mee?

Het verhaal van Het wespennest

Als Lisa wordt aangenomen bij het lifestyle warenhuis Het Wespennest BV komt ze terecht in een reorganisatie en haar baan staat op de tocht. Desondanks belast haar baas haar met een vertrouwelijke taak: de administratie van een weeshuis in Mozambique. Als op een dag haar functie weggesaneerd blijkt en ze vermoedt dat er geknoeid is met de betalingen aan besluit ze ter plekke poolshoogte te gaan nemen. In Maputo leert ze de knappe Mozambikaan Antipas kennen, waar ze als een blok voor valt. Samen gaan ze op zoek naar het weeshuis. Lukt het Lisa om het weeshuis te vinden en orde op zaken te stellen? Zijn Antipas en zij ondanks de afstand en de grote culturele verschillen voor elkaar bestemd?

Mijn mening

‘Het wespennest’ is een spannende roman staat op de cover en daar ben ik het helemaal mee eens. De spanning wordt goed opgebouwd, maar het heeft niet de spanning van een thriller. Het is subtiel gedaan door Karin Kallenberg. De cover vind ik een beetje saai. Hij zou niet mijn aandacht trekken in de winkel.

Het verhaal speelt zich af in de jaren 80 en dat vond ik interessant. Het is een hele andere tijd dan nu. De vooruitblikken in het verhaal vind ik tof. Het is prikkelend.

Karin Kallenberg heeft een fijne stijl. Het is soepel. De omschrijvingen zijn goed en je wordt meegenomen in het verhaal. Het is levendig.

Lisa is een mooi personage. Ze ontwikkelt zich tot een sterke vrouw. Het verhaal speelt zich in zowel Nederlands als Mozambique af. Dit vond ik erg mooi. Het verhaal laat je ook nadenken over de verschillen tussen de twee landen.

Soms raakte ik de draad een beetje kwijt, maar uiteindelijk kwamen alle losse eindjes bij elkaar. De titel snap ik helemaal en is een mooie verwijzing.

Het wespennest is mooie spannende roman!

Liefs,

Veronique

Bedankt Karin Kallenberg voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het wespennest

Auteur: Karin Kallenberg
Uitgever: Uitgeverij Ellessy
ISBN paperback: 9789086604302 

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge