Recensie: Hine – Lotte Kok

Als je de cover van Hine van Lotte Kok ziet dan snap je waar mijn fascinatie voor deze roman vandaan komt. Ik vind hem heel mooi! Of ik het verhaal ook mooi vond, lees je in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Hine

Een waarachtig en zeer wonderlijk verhaal, gebaseerd op Mariken van Nimwegen

Ooit klopte alles. Ooit woonde Hine met haar moeder in een plaggenhutje, jaagden ze op everzwijnen, leefden ze schouder aan schouder. Nu klopt er niets meer. Hines moeder is weg. Haar dochter heeft ze naar verre familie gestuurd, waar het leven stijf en vreugdeloos is. Wanneer Hine veertien jaar is, krijgt ze te horen dat de persoon die het meest van haar houdt in het naastgelegen bos is. Maar iedereen die het bos betreedt, komt er nooit meer uit.

Zodra er een plaag uitbreekt, heeft Hine het gevoel dat ze geen andere keus meer heeft en ze rent het bos in. Daar is het nog duisterder dan verwacht. In deze moderne vertelling, vol magie en symboliek, probeert Hine stand te houden tegen het kwaad, tegen verleiding en zonde. Het enige wat ze overhoudt, is hoop.

Mijn mening

‘Hine’ heeft een prachtige cover. Hij is heel kleurrijk en een beetje mysterieus. Het deed me denken aan de cover van een sprookjesboek. Het verhaal is gebaseerd op het verhaal van Mariken van Nimwegen, maar dan met een modern randje. Tijdens het lezen had het voor mijn gevoel ook iets weg van ‘Belle en het Beest’ en ‘Roodkapje’. Er is echter geen sprake van het sprookjesgevoel. Er zitten een aantal heftige gebeurtenissen in het verhaal en die zouden je eventueel kunnen triggeren.

Buiten de heftige gebeurtenissen, die Lotte Kok trouwens op een hele mooie manier beschrijft, zitten er ook mooie boodschappen in deze roman. Het verhaal heeft soms wat psychologische aspecten. In het begin voelde ik me een beetje verdwaald. Ik begreep niet wat ik las, maar tegen het einde werd alles heel duidelijk. Het is alsof je, net als Hine, ontwaakt.

De stijl van Lotte Kok is heel mooi. Op een warme, bijna liefdevolle manier beschrijft zij verschillende gruwelijkheden. Het is soms een beetje luguber, maar tegelijkertijd is de stijl van Lotte Kok heel warm. Dit contrast vond ik heel mooi.

‘Hine’ is een aparte, maar bijzondere roman. Het is zo anders dan alle romans die ik gelezen heb. Ik vind het knap dat het zo anders is. Het prikkelde me!

Hine is een bijzondere roman van een auteur met een mooie contrasterende stijl!

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel en via Bol.comBookspot of Bruna.

Liefs,

Veronique

Bedankt Lebowski voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Hine

Auteur: Lotte Kok
Uitgever: Lebowski
ISBN Paperback: 9789048866335
ISBN E-book: 9789048866342

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge