Recensie: Historische Verhalen – Korte verhalen uit de Vroegmoderne Tijd – Meerdere auteurs

Ik ben gek op geschiedenis! De verhalenbundels van Uitgeverij Historische Verhalen zijn ideaal voor mij. Ik schreef al eens eerder over de bundel V. Vandaag heb ik de recensie van de bundel Korte verhalen uit de Vroegmoderne Tijd voor je. Lees je mee?

Het verhaal van Historische Verhalen – Korte verhalen uit de Vroegmoderne Tijd

In de Vroegmoderne Tijd, ruwweg tussen de vijftiende en het begin van de negentiende eeuw, werd de oude wereld op zijn kop gezet. Wetenschappers verlichtten het denken, kunstenaars brachten de cultuur tot nieuwe bloei en rebelse geestelijken hervormden het geloof. Maar dat ging niet zomaar: revoluties, opstanden en oorlogen waren aan de orde van de dag. Tegen deze achtergrond schrijven Hay van den Munckhof, Debby Willems, Sandrine van der Velde, Marloes Jongewaard en Victor Lemstra vertellingen die de lezer meenemen op reis door een rijke periode uit onze geschiedenis: van Mozart tot Catharina de Grote en van Galileo tot Casanova.

Mijn mening

‘Korte verhalen uit de Vroegmoderne Tijd’ heeft een mooie cover. Ik houd van de keuze om schilderijen als omslag te gebruiken. Dit zie je ook bij de andere bundels van Uitgeverij Historische Verhalen. Ik vind het origineel en gewaagd.

Deze bundel bevat zeventien verhalen uit de Vroegmoderne tijd. Het is een beetje veel om ze allemaal te bespreken, dus ik ga er maar een aantal met je bespreken. Als ik een verhaal niet benoem, zegt dat niks over het verhaal. Ik moest gewoon een keuze maken uit de prachtige verhalen.

Victor Lemstra opent de bundel met het verhaal ‘Maria en Wolfje’. Een mooi verhaal over Mozart. Het is een leuk verhaal. De stijl is fijn. Er zit een mooie verrassing in. Na elk verhaal zit trouwens extra informatie over de achtergrond van de gebeurtenissen. Interessant om elke keer te lezen.

Het tweede verhaal gaat over Galileo. ‘Zon en zonden’ is geschreven door Marloes Jongewaard. Je leert hier Galileo kennen. Opeens worden deze bekende mensen tastbaar.

Hay van den Munckhof schreef ‘Naar Ouida’. Het gaat over een onderwerp waar je niet zoveel van hoort. Erg origineel. De achtergrond geeft je meer informatie over deze specifieke gebeurtenis. (Sorry, voor de vaagheid, maar ik wil geen spoilers geven!) ‘Phaedra’ van Hay van den Munckhof is ook heel mooi. Het is indrukwekkend.

Debby Willems laat met ‘Achter gesloten deuren’ twee kanten van een indrukwekkend verhaal zien. Het is ontzettend mooi. ‘Het toneelspel’ is ook een leuk verhaal van Debby Willems. ‘Boodschapper van de goden’, ook van Debby Willems, is heel origineel. Het lijkt net een paginalange monoloog.

Sandrine van der Velde schreef verschillende verhalen voor deze bundel, zoals ‘Het spiegelpaleis’. Een mooie manier om Sandrine te leren kennen.

Korte verhalen uit de Vroegmoderne Tijd is een mooie verzameling van verhalen!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Historische Verhalen voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel en Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Historische Verhalen – Korte verhalen uit de Vroegmoderne Tijd

Auteur: Meerdere auteurs
Uitgever: Uitgeverij Historische Verhalen
ISBN paperback: 9789083117713 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge