Recensie: Historische verhalen – Verzamelbundel V

Van Uitgeverij Historische Verhalen mocht ik al eerder een aantal boeken lezen, zoals ‘Harald’ en ‘De vluchteling uit Damascus’. Toen ik een berichtje kreeg over de Historische Verhalen – Verzamelbundel V was ik direct enthousiast. In mijn recensie ga ik je snel meer vertellen over deze bundel. Lees je mee?

Het verhaal van Historische Verhalen – Verzamelbundel V

In deze verhalenbundel komt de geschiedenis tot leven. In een divers palet aan vertellingen nemen de auteurs je mee naar allerlei uithoeken van het verleden. Zo lees je onder andere over Ioannis, een houtbewerker die zijn huis niet meer uit kan tijdens de Pest van Justinianus, over een bedroefde Vincent van Gogh die weent over zijn overleden vader, en over het wilde leventje van Josephine, de eigenzinnige echtgenote van Napoleon Bonaparte. Alle vertellingen zijn gebaseerd op historische feiten, maar de auteurs voegen een menselijk verhaal toe en geven zo kleur aan de geschiedenis.

Mijn mening

De cover van de bundel is origineel. Het is het schilderij ‘De Zuiderhavendijk in Enkhuizen’ van Cornelis Springer in 1868. Ik vind het heel origineel om een schilderij als cover te kiezen. Het zet direct de toon van de bundel.

De bundel is heel gevarieerd. Voor iedere lezer is er wel iets te vinden. De tijdstippen en de gebeurtenissen zijn heel verschillend. De verhalen zijn trouwens niet op chronische volgorde. Ik vond dat persoonlijk niet storend, want ik kon de verhalen goed in de tijd plaatsen. Boven de verhalen staat trouwens de datum. Er is na elk verhaal een goede duiding te vinden. Je krijgt meer informatie over het verhaal, de gebeurtenis en tips om meer te lezen.

In deze bundel maak je kennis met verschillende schrijvers en van sommige auteurs wil ik meer lezen. Ik vind een bundel altijd een manier om schrijvers te leren kennen.

Paul Christiaan Smis kende ik al van het verhaal ‘Harald’. Dit verhaal in de bundel is een mooi verhaal. De uitleg erna biedt veel meerwaarde. Marloes Jongewaard schreef een spannend en erg mooi verhaal. Jan van Aken werkt een interessante theorie uit. Jannade Lathouder schreef een aangrijpend verhaal over Pompeii.

De verschillende stijlen, verhalen en gebeurtenissen zijn een mooie combinatie. Ben je gek op geschiedenis, dan is dit een aanrader!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Historische Verhalen voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Historische Verhalen – Verzamelbundel V

Auteurs: Meerdere auteurs
Uitgever: Uitgeverij Historische Verhalen
ISBN paperback:  9789083117706 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge