Recensie: Historische Verhalen Verzamelbundel VI – Diverse auteurs

Meestal heb ik wel een verhalenbundel op mijn nachtkastje liggen. De afgelopen weken las ik voor het slapen de Verzamelbundel VI uit de ‘Historische Verhalen’-serie. Ik vertel je graag meer over deze bundel. Lees je mee?

Het verhaal van Verzamelbundel VI

In deze verhalenbundel maak je kennis met figuren uit de hele geschiedenis. Je ontmoet bijvoorbeeld een verzetsheld uit Estland, die vocht tegen de Sovjets die zijn land bezetten. Even later ga je op bezoek in het Middeleeuwse Frankrijk, waar een varken wordt berecht voor de moord op een kind. Vervolgens kom je aan bij het vroegmoderne Franse hof, waar een molenaarszoon uit Florence verliefd is geworden op de Zonnekoning. Door een vleugje fictie toe te voegen aan de historische feiten, brengen de auteurs van deze bundel onze voorouders weer tot leven. De verhalen spelen zich af ver weg in de tijd, maar dicht bij onze eigen alledaagse strubbelingen met verdriet, wraak, angst, liefde – en veel meer.

Mijn mening

‘Verzamelbundel VI’ bevat tien verhalen over verschillende tijden in de geschiedenis. Je leest bekende gebeurtenissen, maar je maakt ook kennis met minder bekende gebeurtenissen. Het is een mooie afwisseling!

Sandrine van der Velde schreef het eerste verhaal in deze bundel. Het is een origineel verhaal tegen een mooie achtergrond. Het is zo mooi!

Paul Christiaan Smis komt twee keer voor in deze bundel. Hij schreef het tweede en het laatste verhaal. Voor het eerste verhaal koos hij voor een onbekende gebeurtenis. Het is een enorm goed verhaal. De schrijfstijl van deze auteur is heel fijn. Het laatste verhaal vond ik wat minder. Het pakte me niet.

Het derde verhaal van Victor Lemstra is spannend. Het heeft een beetje een sinister uitgangspunt en wat een goede stijl heeft deze auteur!

Key Tengeler koos voor een bijzonder perspectief in zijn verhaal. Het idee om voor deze specifieke gebeurtenis te gaan is goed gevonden.

Marjet Maks schreef een ogenschijnlijk eenvoudig verhaal. Het is een lief en bijna romantisch verhaal. Ik vond het heel huiselijk.

Jeroen Windmeijer mocht het zesde verhaal schrijven. Je moet wel van dit onderwerp houden.

Femke Roobol weet in een korte tijd veel te vertellen. Haar verhaal is spannend en mooi tegelijk. De stijl is fijn en het is meeslepend.

Het verhaal van Martin de Brouwer heeft me niet direct. Het is namelijk niet mijn onderwerp.

Hay van den Munckhof schreef zo’n mooi verhaal. Het is heel goed!

Verhalenbundel VI is een mooie combinatie van allerlei onderwerpen en gebeurtenissen in de geschiedenis!

Koop dit boek via Bol.com of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Nieuwsgierig geworden naar deze bundel? Houd dan mijn blog in de gaten!

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Historische Verhalen voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Verzamelbundel VI

Auteur: Diverse auteurs
Uitgeverij: Uitgeverij Historische Verhalen
ISBN paperback: 9789083117799 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge