Recensie: Hoog – Hanneke Meier

Cover van Hoog

‘Lucy’ van Hanneke Meier vond ik een waanzinnige thrillerserie. Hoog is het nieuwe verhaal van deze auteur. Wat heeft een hoge, ronddraaiende kermisattractie te maken met deze thriller? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Hoog

Anne en Meral bevinden zich op het kantelpunt van hun relatie. Het is erop of eronder. Als afsluiting van hun dagje in het pretpark gaan ze in de hoogste attractie, maar wegens een technische storing gaat het helemaal mis.

Herinneringen aan het feest op oudejaarsavond in de Euromast worden ongewild opgehaald en Anne twijfelt of Meral haar de waarheid wel heeft verteld. De lucht wordt donker en er nadert een storm die niemand aan zag komen, maar de storm in de gondel op zeventig meter hoogte is heviger dan iemand ooit zou kunnen vermoeden…

Mijn mening

Na de goede thrillerserie ‘Lucy’ lag de lat voor dit nieuwe verhaal natuurlijk hoog (sorry voor de woordgrap). De cover is opvallend en roept een huiveringwekkende sfeer op. De flaptekst is prikkelend en je bent benieuwd naar meer.

De proloog is heel sterk. Het maakt je nieuwsgierig. Hanneke Meier heeft een fijne stijl. Vanaf de eerste pagina heeft dit verhaal je.

Anne en Meral zijn twee interessante personages. Er is iets tussen deze twee. Je weet alleen niet zo goed wat. Het is verfrissend dat de relatie moeizaam gaat. Het is hierdoor heel realistisch. Het is eens wat anders dan de standaardrelaties in een verhaal.

De setting is origineel. Probeer maar eens verhaal te schrijven in 100 pagina’s, waarbij de rode draad een hoge kermisattractie in storing is. Ik heb hoogtevrees, dus alleen al het stilzetten bezorgde me de rillingen. De rest van het verhaal is om dit moment gebouwd en dat vind ik zo sterk. Je voelt de angst. ‘Hoog’ heeft een heel goed plot. Ik ben benieuwd naar meer van Hanneke Meier!

Hoog is origineel, spannend en de angst is voelbaar op elke pagina!

Benieuwd naar dit boek?

Of koop het boek via Bol.comBookspot of Bruna

Meer van Hanneke Meier?

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Live op Instagram met Hanneke en Janice op 27 juni

Op 27 juni ga ik om 20 uur live op Instagram! Ik ga de dames alles vragen over hun boeken ‘Hoog’ en ‘Op het juiste moment’. Zie ik je daar? Hier is een linkje naar mijn Instagram.

Liefs,

Veronique

Bedankt De Verhalenfabriek voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Hoog

Auteur: Hanneke Meier
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN e-book: 9789461098023 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge