Recensie: Ik heb mij – Marli Elisa

Cover van Marli Elisa

Vandaag heb ik een bijzondere feelgood voor je. Een verhaal over chronisch vermoeid zijn, selfcare en zelfliefde. Van auteur Marli Elisa kreeg ik haar boek Ik heb mij. In mijn recensie vertel ik je graag meer!

Leuk pakketje!

Van Marli Elisa kreeg ik een leuk pakketje als bedankje voor mijn inzet. Heel lief! Het pakketje past perfect bij het verhaal. Je ziet hier hieronder.

Het pakketje van Marli Elisa

Het verhaal van Ik heb mij

Lottie is op de bruiloft van haar beste vriendin Kate als haar lichaam haar weer in de steek laat. Ze gaat naar huis en krijgt een hatelijk bericht van Kate. Wat voelt ze zich toch een enorme loser. Waarom kan ze niet zoals iedereen een normaal leven hebben?

Voor Ralf probeert ze haar chronische vermoeidheid en pijn te verbergen. Ze doet haar uiterste best om ‘goed genoeg’ te zijn. Maar langzaam komt ze er achter dat dit niet is wat ze wil en ze kiest voor zichzelf.

Mijn mening

‘Ik heb mij’ heeft een grafische cover en dat vond ik een opvallende keuze. Ik had een andere cover misschien passender gevonden. Voor mijn gevoel past deze cover niet zo goed bij deze feelgood.

In het begin is het verhaal een tikkeltje negatief. Het is gefocust op de vermoeidheid van Lotte. Ik snap de keuze, maar misschien ligt het soms iets te dik erop. Misschien was het verhaal nog beter tot zijn recht gekomen als de lezer zelf conclusies had kunnen trekken.

Lotte is een mooi personage. Ze is menselijk en misschien zullen lezers zich in haar herkennen. Ik miste soms wel wat diepgang. Ze ontwikkelt zich op een mooie manier, maar ik miste iets.

Het is een verhaal over onderwerpen waar nog veel taboe op rust. Het perfecte plaatje willen neerzetten, gericht op succes en daarbij jezelf verliezen is voor mijn gevoel niet goed. Daarnaast vind ik het mooi dat Marli Elisa het heeft over chronisch vermoeid zijn. Een onderwerp waar nog niet veel openheid over is. Het is een mooie combinatie met het genre feelgood. Ik vind het goed dat fictie wordt ingezet om een onderwerp op de kaart te zetten. Goed dat Marli Elisa deze thema’s durft aan te snijden!

Ik heb mij is een mooie feelgood. Marli Elisa durft thema’s aan te snijden!

Liefs,

Veronique

Bedankt Marli Elisa voor het boek en het pakketje!

Je kunt dit boek o.a. bij Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Ik heb mij

Auteur: Marli Elisa
ISBN e-book: 1230005633128

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge