Recensie: Ik kan je bijna aanraken – Colleen Oakley

Ik kan je bijna aanrakenVan Uitgeverij HarperCollins Holland kreeg ik het boek Ik kan je bijna aanraken van Colleen Oakley opgestuurd. Ik las de achterkant van het boek en ik was direct heel nieuwsgierig. Het deed me denken aan de verhalen van Jojo Moyes. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal

“Ik kan je bijna aanraken” gaat over Jubilee Jenkins. Ze heeft een zeldzame allergie voor menselijke huidcellen. Een lichte aanraking kan al fataal zijn. Ze woonde jarenlang in haar huis zonder buiten te komen, maar nu moet ze een baan vinden en dus haar huis uit. Met lange handschoenen en lange mouwen gaat ze de confrontatie aan met de wereld. Ze redt zelfs een kind uit het water en zo ontmoet ze Eric. Eric is de vader van het geredde jongetje. Ze groeien naar elkaar toe, maar een liefdesrelatie lijkt onbereikbaar.

Mijn mening

Colleen Oakley heeft een fijne schrijfstijl. Het is heel vloeiend en fijntjes. Daarnaast heeft ze ook een ongelofelijk goed gevoel voor humor.

In het begin moet je even aan Jubilee wennen en is ze een tikkeltje irritant. Maar in het boek groeit ze uit tot een leuk en goed uitgewerkt personage.

In het begin lijken de verhalen van Eric en Jubilee los van elkaar te staan. En je vraagt je af hoe dit bij elkaar kan komen. Op het moment dat de verhalen bij elkaar komen, is het verhaal compleet. Het is een heerlijke roman over pure liefde zonder elkaar aan te raken.

“Ik kan je bijna aanraken” is geen ‘normaal’ liefdesverhaal. Het is anders dan anders. Het raakt je. Daarnaast laat het boek je nadenken over aanrakingen. Het is zo normaal om iemand aan te raken of in contact te komen met iemand anders.

In het verhaal zit weinig actie en er gebeurt niet heel veel. Maar er gebeurt wel heel veel op het gebied van ontwikkeling en onderlinge relaties.

Ik kan je bijna aanraken is een roman over pure liefde zonder elkaar aan te raken. Het is een uniek verhaal

In deze video pakte ik het boek uit en zie je mijn eerste reactie!

Hier is een linkje naar de video over dit boek.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins Holland voor dit boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

One Reply to “Recensie: Ik kan je bijna aanraken – Colleen Oakley”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge