Recensie: Ik pleit voor jou – Marijke Vos

Ik ben sinds een tijdje blogger bij Feelgoodboeken.nl en ik deel daar elke maand één recensie van een feelgoodboek. Deze maand: Ik pleit voor jou van Marijke Vos.

Het verhaal van Ik pleit voor jou

Hier gaat ‘Ik pleit voor jou’ over: 

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Mijn mening

‘Ik pleit voor jou’ is precies wat ik hoopte en meer. Het is gewoon een heerlijk, luchtig verhaal. 

De stijl van Marijke Vos komt in dit boek goed tot zijn recht. De stijl is fijn en vlot te noemen. Je wordt omarmd door de warme stijl van Marijke. Daarnaast zit er een vleugje humor in het verhaal en dit zorgt voor je een lach op je gezicht. 

De verschillende personages zijn herkenbaar voor de lezer. Ze zijn menselijk met hun eigen fouten en karaktertrekken. Je zou de personages zo tegen kunnen komen in de supermarkt of op je werk. Dit maakt het verhaal tastbaar. 

Er zitten een aantal clichés in het boek, maar dat stoorde me niet. De humor, de stijl en het verhaal maken veel goed. Zoek je nog een leuke, hilarische feelgood? Lees dan ‘Ik pleit voor jou’! 

Nog meer boeken van Marijke Vos

Ik ben een groot fan van Marijke Vos en dit zijn een aantal van haar andere boeken die ik las:

Liefs,

Veronique

*De recensie was onderdeel van Feelgoodboeken.nl

Je kunt het boek bestellen bij de lokale of online boekhandel!

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Ik pleit voor jou

Auteur: Marijke Vos
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN ebook: 9789402759808 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789402705454
Prijs paperback: €15,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge