Recensie: Imanuelle – Imanuelle Grives & Anton Slotboom

In december las ik in een tijdschrift over het boek Imanuelle van Imanuelle Grives & Anton Slotboom. Van Uitgeverij Prometheus kreeg ik het boek opgestuurd. Ik sta te popelen om je alles te vertellen over het verhaal van Imanuelle!

Het verhaal van Imanuelle

Hier gaat ‘Imanuelle’ over:

‘Later als ik groot ben, ga ik iedereen laten zien dat ik wél iemand ben, dat ik wat waard ben. Wacht maar, iedereen gaat het zien!’

En toen werd Imanuelle Grives in de zomer van 2019 met een grote hoeveelheid drugs aangehouden op dancefestival Tomorrowland, waarna zij twee maanden in hechtenis doorbracht in de beruchte Antwerpse gevangenis.

Hoe belandt een bejubelde actrice op het hoogtepunt van haar carrière ineens in de gevangenis? Wat is het werkelijke verhaal achter de actrice, een rolmodel dat voor het oog van de hele wereld ten val kwam?

In Imanuelle. Mijn vechtershart gaat Imanuelle samen met de Rotterdamse journalist Anton Slotboom op zoek naar antwoorden. In dit autobiografische verslag nemen ze je mee op een dollemansrit van roem, prachtige overwinningen, seks en feesten, maar ook van angstaanvallen, eenzaamheid en drugs. Het is een persoonlijk verhaal waarin Imanuelle ongeveinsd vertelt over haar strenge christelijke opvoeding, het worstelen met de druk van bekendheid en het pakken van nieuwe kansen.

Hoe klim je weer op als je aan de rand van de afgrond hebt gestaan?

Mijn mening

De cover van ‘Imanuelle’ is zo tof! Het ontwerp doet me denken aan de kunst van Andy Warhol. Het is een opvallende cover. De ondertitel ‘Mijn vechtershart’ is toepasselijk. Na het lezen van het boek snap je deze ondertitel: Imanuelle is een echte vechter.

Sommige stukken in het verhaal zijn geschreven vanuit de derde persoon. Dit zorgde in het begin voor een afstand. De quotes en stukken vanuit Imanuelle zelf (eerste persoon) zorgden weer voor een persoonlijker en dichter gevoel. Uiteindelijk is de combinatie van eerste en derde persoon heel geslaagd. Je krijgt een totaalbeeld van de situatie en het verhaal van Imanuelle. Soms is het alsof Imanuelle naast je op de bank zit en ze het verhaal zelf vertelt.

‘Imanuelle’ is een verhaal dat je vastgrijpt vanaf de eerste pagina. Het boek moest uit. Sommige details zijn heftig. Het verhaal van Imanuelle is ruw en ongepolijst.

De eerlijkheid van Imanuelle siert haar. Ik denk dat de stukken over angst, eenzaamheid en prestatiedrang heel herkenbaar zullen zijn voor veel lezers. Het is wel goed om hier een trigger waarschuwing bij te zetten.

Het boek Imanuelle is hard, rauw, eerlijk, verrassend, maar vooral openhartig.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Prometheus voor het boek!

Steun je lokale boekhandel en bestel je boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Imanuelle

Auteur: Imanuelle Grives & Anton Slotboom
Uitgever: Uitgeverij Prometheus
ISBN ebook: 9789044647679 
Prijs ebook: €11,99
ISBN paperback: 9789044647662 
Prijs paperback: €20,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge