Recensie: Indie – Nikki Pommer

De cover is van Nikki Pommer

Naast ‘De wijze lessen van een twintiger‘ kreeg ik van Nikki Pommer ook het e-book Indie. Een boek over uitgeven in eigen beheer. In deze recensie vertel ik je meer over ‘Indie’. Lees je mee?

Het verhaal van Indie

Hier gaat ‘Indie’ over:

Hoe doe je dat eigenlijk, een boek uitgeven in eigen beheer? In Amerika is het razend populair om de stoute schoenen aan te trekken en je boek zonder hulp van een uitgever op de markt te brengen. Zoals velen trends van de oceaan overwaaien richting ons kikkerlandje is dat ook het geval met je boek in eigen beheer uitgeven. 

Waarom? Wat dacht je van de creatieve vrijheid, grotere winstmarges en direct contact met je publiek? Het zijn voordelen die het uitgeven in eigen beheer zeer aantrekkelijk maken. Tegelijkertijd zijn natuurlijk ook minder leuke dingen waar je rekening mee moet houden. In Indie neemt Nikki Pommer je mee op reis door de (onbekende) wereld van uitgeven in eigen beheer – om je zo een eerlijk en transparant beeld te geven van wat er komt kijken bij het zelfstandig uitgeven van een boek.

We starten bij A en gaan door tot Z. Na dit e-book ben jij volledig bijgepraat over de ins en outs over uitgeven in eigen beheer. Wat zijn de benodigdheden om van je manuscript een boek te maken? Hoe krijg je je boek in de boekhandel of zelfs in de bibliotheek? Wat voor rol speelt social media voor indie-auteurs? En hoe bouw je een fanbase op? Indie is het perfecte boek om jouw plannen van een eigen boek concreet te maken. 

Naast de informatie die Nikki met je deelt, heeft ze ook zeven experts uit het werkveld ingeschakeld die jou extra tips geven met betrekking tot je boek. Chinouk Thijssen, Sanne Hillemans, Liz Hartevelt, Marlon Brammer, Michelle Spaan, Tamara Arts en Femke Meijboom staan ook voor je klaar om het beste uit jouw boek te halen. Om je een laatste duwtje in de rug te geven: het boek sluit af met een duidelijk en beknopt stappenplan en een template voor een budgetbegroting. Waar wacht je nog op? Jouw droom is klaar om vervuld te worden! 

Mijn mening

Het begin van ‘Indie’ is heel inspirerend en persoonlijk. Dat vind ik bijzonder voor een non-fictie. Het geeft het verhaal iets extra’s en je bouwt zo een relatie op met de lezer van het boek. Het lijkt alsof je Nikki Pommer persoonlijk kent.

Nikki Pommer geeft veel goede, praktische tips. Het is praktisch, maar tegelijkertijd deelt Nikki ook persoonlijke ervaringen. Je merkt dat Nikki veel ervaring heeft opgedaan. Het is mooi dat ze deze kennis deelt. Na het lezen van dit boek heb je genoeg aanknopingspunten om een boek in eigen beheer uit te geven.

‘Indie’ bevat alles wat je nodig hebt als (aanstaande) selfpublisher. Je vindt er een stappenplan, maar ook aspecten als het ISBN, alles over een soft of hard cover, het verschillen tussen de redactie en de correctie en alles over betaalde proeflezers. Alles wordt duidelijk onderbouwd.

Naast de nodige theorie ga je ook zelf aan de slag. Nikki Pommer heeft een aantal oefeningen in het boek verwerkt. Het expertpanel is een slimme toevoeging om dit boek naar een next level te tillen. De interviews zijn goed gedaan en ze voegen echt iets toe aan ‘Indie’. De templates aan het einde zijn gewoon sim. De vormgeving is mooi gedaan.

Indie is het boek voor uitgeven in eigen beheer. Je hebt alle informatie bij de hand en kunt direct aan de slag!

Nikki Pommer interviewde mij!

Een tijd geleden interviewde Nikki mij ook over selfpublishing. Ik geef in dit interview o.a. mijn mening over uitgeven in eigen beheer en deel een aantal tips.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Nikki Pommer voor het boek!

*Je kunt dit boek bij Nikki Pommer bestellen!

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Indie

Auteur: Nikki Pommer
Uitgever: –
Prijs ebook: €14,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge