Recensie: Ivoren maan – Arienne Bolt

Toen ik de cover van de young adult Ivoren maan van Arienne Bolt zag, was ik direct verkocht. De silhouetten van de Afrikaanse dieren en de zwarte cover vond ik geweldig. Met veel plezier las ik dit verhaal en ik vertel je graag waarom. Lees je mee?

Het verhaal van Ivoren maan

Een zinderende young adult over levenskeuzes en natuurbehoud

Een vliegtuig vertrekt naar Zuid-Afrika. Juno is op weg naar haar zus, die als dierenarts werkt in een natuurreservaat. Ze gaat niet alleen op vakantie, maar moet haar zus iets vertellen. Jan gaat een poosje naar zijn oom, Matt, die een game farm runt – Matt vangt dieren op, maar organiseert ook jachtpartijen. Ook voor Jan is het niet zomaar vakantie – er is thuis iets gebeurd waardoor hij beter even uit de buurt kan blijven. In het vliegtuig blijkt al snel dat een grotere tegenstelling tussen de activistische Juno en Jan de jager niet mogelijk lijkt. Hun wegen scheiden dan ook na de landing. Maar hun tijd in Zuid-Afrika loopt voor beiden totaal anders dan ze verwachtten. Juno treft een zus die nauwelijks tijd voor haar heeft omdat ze een strijd levert tegen stropers en Matt blijkt diep in de problemen te zitten…

Mijn mening

De cover van ‘Ivoren maan’ vind ik geweldig. Hij is donker, maar de silhouetten maken het af. Het is er eentje die direct opvalt. De titel is heel goed gekozen. Als je het verhaal hebt gelezen dan snap je de dubbele verwijzing in de titel.

‘Ivoren maan’ is een fijn en warm verhaal. Het bevat wel een aantal heftige thema’s, maar Arienne Bolt heeft het lef om dit op een mooie, respectvolle wijze te beschrijven. Ze durft thema’s aan te kaarten. Eigenlijk schrijft ze op wat iedereen denkt. Daar is lef voor nodig. De stijl is goed!

De twee hoofdpersonen hebben allebei een grote rugzak met baggage. Dit komt op een mooie manier tot uiting in het verhaal. Juno maakt een mooie ontwikkeling door. De zus van Juno snapte ik soms niet. Je krijgt geen hoogte van haar. Ze voelt een beetje afstandelijk. In het begin lijken de verhaallijnen los van elkaar te staan, maar op een mooie manier komt alles samen. Het klikt in elkaar als een goede legpuzzel.

Het is een young adult met een aantal mooie thema’s, zoals natuurbehoud. Het is een verhaal dat je aan het denken zet!

Ivoren maan zet je aan het denken!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Lemniscaat voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Ivoren maan

Auteur: Arienne Bolt
Uitgever: Uitgeverij Lemniscaat
ISBN paperback:  9789047713791

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge