Recensie: Jij en ik… samengevat – Annette Rijsdam

Tijdens het maken van deze recensie van Jij en ik… samengevat van Annette Rijsdam, kwam ik erachter dat dit het eerste deel is in de Jij en ik…-serie. Goed nieuws, want ik ben benieuwd naar meer! Ik ga je snel meer vertellen over deze feelgood. Lees je mee?

Het verhaal van Jij en ik… samengevat

Hier gaat ‘Jij en ik… samengevat’ over:

In de feelgoodroman Jij en ik… samengevat van Annette Rijsdam treffen we Vera net op een baaldag. Ze werkt als junior beeldredacteur bij een toonaangevend literair tijdschrift en hield tijdens een vergadering een bezield betoog voor romanceboeken. Haar voorstel om meer aandacht te geven aan dat genre werd met harde hand van tafel geveegd door haar baas, de illustere Mr. Worth. Zo makkelijk geeft ze zich echter niet gewonnen en ze neemt zich voor hem hoogstpersoonlijk te overtuigen van de kracht van romantiek. Om haar nieuwe missie meer kans van slagen te geven, vraagt ze advies aan haar favoriete romanceschrijfster, Ann Gregory. Zal ze met de hulp van Ann een nieuwe kant van Mr. Worth leren kennen?

Mijn mening

De cover van ‘Jij en ik… samengevat’ vind ik leuk. Het is vrolijk en een beetje zoet. Ik houd ervan!

De proloog is leuk, maar snap ik niet ten opzichte van de rest van het verhaal. De stijl van Annette Rijsdam heeft me wel direct. Het is een lekkere stijl met de nodige humor.

De boodschap over het genre ‘feelgood’ vind ik ook mooi. Ik vind het goed om te zien dat er op deze manier aandacht wordt geschonken aan het imago van dit genre. Annette doet dat op een mooie, subtiele manier.

In het begin moest ik wennen aan Vera. Ik kreeg geen hoogte van haar en ik vond haar een tikkeltje irritant. Ze heeft ook iets onhandigs en dit geeft haar iets menselijks. In de loop van het verhaal wordt ze herkenbaarder voor de lezer. Mr Worth groeit in het verhaal. Hij is niet perfect en dat maakt hem menselijk. Het is heerlijk dat er eens niet een perfecte man (of vrouw) in een verhaal voorkomt. Dit zorgt ook direct voor diepere lagen in het verhaal.

In deze feelgoodroman gebeurt heel veel. Het is wel voorspelbaar, maar ik vond dat niet erg. Ik heb gewoon genoten van dit verhaal. Het heerlijke feelgoodgevoel was ruimschoots aanwezig.

Jij en ik… samengevat is een heerlijke feelgoodroman. Het feelgoodgevoel is ruimschoots aanwezig.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

Dit boek is alleen als e-boek te krijgen:

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Jij en ik… samengevat

Auteur: Annette Rijsdam
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047206132 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge