Recensie & winactie: Jong en opgebrand – Bram de Brabander

Jong en opgebrand

Jong en opgebrand van Bram de Brabander is een heel bijzonder boek voor mij. Ik werkte namelijk aan dit boek mee! Ik schreef de aanbeveling/voorwoord, naast Eva Daeleman, voor dit boek. Heel gek en bijzonder om jezelf voor in een boek te zien staan. Ik schreef over mijn eigen burn-out. Een heel persoonlijk verhaal. In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal van Bram. Lees je mee?

Het verhaal van Jong en opgebrand

Dit staat op de achterkant van ‘Jong en opgebrand’:

De wekker gaat. Mijn hoofd lijkt te ontploffen. Ik word gek van die irritante schelle toon. (Ik ben te lui om een leuk muziekje uit te zoeken om mee wakker te worden). Hoe kan het nu in godsnaam zo snel 7 uur zijn? Het lijkt alsof er een vrachtwagen over me heen is gereden.
Neen, ik heb het de dag ervoor niet tot diep in de nacht op een zuipen gezet. En neen, ik heb ook niet tot 2 uur ’s nachts Netflix-series zitten bingewatchen. Ik ben gewoon om 23 uur netjes in mijn bed gekropen.
Na zes keer snoozen, is er geen ontsnappen meer aan. Ik strompel naar de wc. Om die vervolgens helemaal onder te kotsen. Oh, ik heb gewoon buikgriep, denk ik enigszins gerustgesteld. Ik besluit een dag thuis te blijven zodat ik morgen opnieuw aan de slag kan. Ik cancel al m’n afspraken en kruip weer in bed. Hoera, opgelost.
Dacht ik. Bleek het toch anders in elkaar te zitten.
En zo begint het oprechte verhaal van een 28-jarige man die keihard op zijn grenzen botst. En opnieuw op zoek moet gaan naar zichzelf en zijn plek binnen de maatschappij.

Mijn mening

Toen ik een burn-out had, waren er bijna geen boeken over dit onderwerp. Ik zou willen dat dit boek er toen was. Het geeft zoveel herkenning.

Bram de Brabander heeft een hele fijne stijl. Het is heel makkelijk geschreven. Het verhaal is in een dagboekvorm geschreven en dat maakt het ook direct persoonlijker. Toch is het fijn dat niet alle dagen worden besproken. Dit houdt de vaart in het verhaal.

‘Jong en opgebrand’ geeft duidelijkheid voor mensen met een burn-out, maar ook voor de omgeving. Dit boek geeft zoveel houvast en inzicht over burn-outs.

Bram is in zijn verhaal heel eerlijk. Hij stelt zich heel kwetsbaar op. Het is duister, maar niet te zwaar. De balans is perfect in orde. Sommige gebeurtenissen zullen herkenbaar zijn. En sommige gebeurtenissen zullen confronterend zijn. Bram heeft de kracht om het boek verder luchtig te houden.

Jong en opgebrand geeft inzicht en houvast in burn-outs. Het is een kwetsbaar en eerlijk verhaal.

Ik pakte het boek ook uit in een video. Dit kun je hieronder zien:

WInactie

Winactie: Maak kans op 1 exemplaar van Jong en opgebrand

Wil jij ‘Jong en opgebrand’ ook lezen? Je maakt nu kans op 1 exemplaar van ‘Jong en opgebrand’! Doe je mee?

Om mee te doen aan deze winactie, laat je een reactie achter met een geldig e-mailadres onder dit artikel.

Voorwaarden

De winactie sluit op 2 februari 2020 om 23.59 uur.

Op 3 februari 2020 trek ik een lootje. Ik neem dan contact op met de winnaar via de mail.

De winnaar dient voor 5 februari 2020 23.59 uur te reageren om de prijs te claimen.

Reageert de winnaar niet of later dan 5 februari 2020? Dan trek ik een ander lootje en gaat de prijs naar iemand anders.

De winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.

Je persoonsgegevens worden alleen gebruikt als jij de winnaar bent van deze winactie en de persoonsgegevens van de winnaar worden na deze winactie verwijderd. Ik gebruik je persoonsgegevens alleen voor deze winactie! Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.

De winnaar is bekend!

Veel plezier!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Elmar voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Jong en Opgebrand

Auteur: Bram de Brabander
Uitgever: Uitgeverij Elmar
Aantal pagina’s paperback: 176
ISBN paperback: 9789038927114
Prijs paperback: € 16,99

19 Replies to “Recensie & winactie: Jong en opgebrand – Bram de Brabander”

  1. Ik ben heel nieuwsgierig naar het verhaal van Bram.
    Daar mijn dochter ook werkzaam in de zorg.
    Op jonge leeftijd in een burn out terecht is gekomen.

  2. Ik ben niet meer zo piep, maar zou ook graag inzichten en handvaten lezen over de burnout.

  3. Wat zou het leuk zijn om dit boek te lezen en zo meer inzicht te krijgen in de ziekte en mijn eigen leven. Soms denk ik dat veel mensen te licht over burn-out gaan, dat het niet erkend wordt door de omgeving. Hoe meer er over geschreven en gesproken wordt hoe meer begrip er zal komen.

  4. Ik ben heel benieuwd naar dit boek omdat ik graag wil weten hoe een burnout zich uit. Op dit moment zijn er twijfels in onze familie of iemand het heeft. Ik hoop tips uit dit boek te kunnen halen

  5. Wat lijkt me dit boek pakkend en persoonlijk. Ik ben heel benieuwd hoe de auteur dit thema in het boek heeft verwerkt. Ik maak graag een kansje.

Comments are closed.