Recensie: Kijk omhoog – Courtney Walsh

Kijk omhoog

Van Uitgeverij KokBoekencentrum mocht ik de roman Kijk omhoog van Courtney Walsh lezen. Op 15 september 2020 komt deze mooierd uit. In deze recensie vertel ik je alvast meer over dit mooie verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Kijk omhoog

Hier gaat ‘Kijk omhoog’:

‘Kijk omhoog’ van Courtney Walsh begint met een telefoontje. Juist als interieurdesigner en workaholic Lane Kelley op het punt staat de promotie van haar dromen binnen te slepen, moet ze halsoverkop terug naar haar geboorteplaats. Haar broer heeft een ongeluk gehad en ligt in coma. Met haar telefoon en laptop binnen handbereik probeert Lane haar aandacht bij haar broer én haar werk te houden. Lanes familie kan dit niet begrijpen en confronteert haar met pijnlijke jeugdherinneringen. En dan is er ook nog haar jeugdvriend Ryan… Als hij de muur die Lane heeft opgetrokken probeert te doorbreken, stuit hij op een afschuwelijk geheim uit het verleden.

Lane en Ryan moeten de confrontatie aangaan met elkaar én met zichzelf. Maar misschien hebben ze alles al… en hoeven ze alleen nog maar omhoog te kijken.

Mijn mening

‘Kijk omhoog’ begint heel mooi. Je krijgt eigenlijk direct een feelgoodgevoel. Je hebt zin om verder te lezen.

In het begin is het even wennen aan de personages. Je merkt dat er nogal wat wrijving is onderling. Soms wekt dat een beetje irritatie op. In het begin weet je niet zo goed hoe en wat. Lane is een interessant personage. Je wilt haar soms wel door elkaar schudden. Ze is een tikkeltje naïef.

Religie/geloof speelt ook een rol in dit boek. Het heeft niet de overhand, maar je moet hier van houden. Ik vond het niet storend.

Naast het feelgood-tintje zit er ook een soort sluimerende spanning in het verhaal. Het is op een gegeven moment heel spannend. De combinatie van spanning en feelgood is mooi gedaan. Het is perfect in balans.

De stijl van Courtney Walsh is vlot en fijn. Courtney weet op een mooie manier emoties over te brengen. Het is mooi, eerlijk en soms rauw.

De titel is heel mooi gekozen en de cover is geweldig. Het is een echte blikvanger in een boekwinkel of online.

Ik heb genoten van ‘Kijk omhoog’ van Courtney Walsh. Zoek je nog een mooie roman met een spannende ondertoon, dan is dit een aanrader.

Kijk omhoog is mooi, spannend, eerlijk en rauw. Het is perfect in balans.

Liefs,

Veronique

*Bedankt KokBoekencentrum voor het boek!

Dit boek kun je o.a. kopen bij de lokale boekhandel, Bol.com

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Kijk omhoog

Auteur: Courtney Walsh
Uitgever: KokBoekencentrum
ISBN paperback: 9789029729956
Prijs paperback: €22,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge