Recensie: Kop op, Europa – Stevo Akkerman & Christoph Schmidt

Kop op Europa
Foto cover van Boom uitgevers Amsterdam

Boom uitgevers Amsterdam stuurde een interessant persbericht over het boek Kop op, Europa van Stevo Akkerman en Christoph Schmidt. Ik vond direct de invalshoek van het boek interessant: hoe kijken landen buiten de EU naar Europa? In deze recensie vertel ik je meer over dit boek.

Het verhaal

In ‘Kop op, Europa’ worden veertien niet-Europese prominenten aan het woord gelaten over de vraag: hoe kijkt de rest van de wereld naar Europa? Van Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk tot aan Nina Chroesjtsjov (achterkleindochter van de vroeger Sovjetleider). Aan het eind van het boek wordt Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, aan het woord gelaten en reageert hij op de kritiek.

Mijn mening

‘Kop op, Europa’ is een geschreven door twee journalisten. Alle kanten van het verhaal over Europa worden belicht. Er is ruimte voor (stevige) kritiek, maar ook voor lofzang.

De invalshoek van het boek is interessant. Als Europeaan kijk je op een bepaalde manier naar Europa, maar hoe is dat voor een niet-Europeaan. Wat vindt hij of zij eigenlijk van Europa? Het is een interessante vraag die Stevo Akkerman en Christoph Schmidt gesteld hebben.

In ‘Kop op, Europa’ zie je goed hoe verschillende mensen over een bepaald onderwerp denken. Het is verhelderend en laat je op een bepaalde manier naar Europa kijken. Het verleden, heden en toekomst van Europa zijn in dit boek terug te vinden.

Sommige boodschappen zijn stevig en hard. Sommige verhalen zijn heel duidelijk en andere verhalen zijn vaag. Er wordt soms om de boodschap heen gedraaid. De schrijfstijl van beide heren is heel aangenaam.

Het is non-fictie en daarnaast moet je van dit soort boeken houden. Er wordt enorm veel informatie gegeven. Wanneer je geïnteresseerd bent in politiek, geschiedenis of cultuur, dan is dit boek een aanrader.

Kop op, Europa brengt het verleden, het heden en de toekomst van Europa samen in 1 boek.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Boom uitgevers Amsterdam voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

2 Replies to “Recensie: Kop op, Europa – Stevo Akkerman & Christoph Schmidt”

  1. Heel interessant. Af en toe kan zo’n informatief boek mij wel bekoren. Het is uiteindelijk ook gewoon belangrijk om een beetje op de hoogte te blijven. Dit boek komt dus sowieso op mijn to-read lijstje. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge