Recensie: Kusje voor popje – Ria Tuenter

Mam raakt kwijt en Kusje voor PopjeVan Ria Tuenter kreeg ik haar boek Kusje voor popje opgestuurd. Het eerste deel, Mam raakt kwijt, las ik al en mijn recensie over dit boek lees je hier. Mijn lieve oma was dementerend en de verhalen in het boek waren confronterend, maar ook herkenbaar. Vandaag vertel ik je meer over het boek “Kusje voor popje.”

Het verhaal

“Kusje voor popje” is de tweede bundel van Ria Tuenter over haar moeder met dementie. Een wereld waarin een pop die troost en liefde geeft, heel gewoon is. De inzichten en ervaringen van Ria zijn liefdevol.

Mijn mening

“Mam raakt kwijt” raakte me en kwam binnen. Maar het boek “Kusje voor Popje” deed dat nog meer. Ik werd geconfronteerd met mijn verdriet omtrent het overlijden van mijn lieve oma, maar tegelijkertijd kwamen er mooie momenten naar boven. Momenten waarbij ik met haar heb mogen lachen. Dierbare momenten. De kracht van dit boek van Ria is de herkenbaarheid en de positiviteit waarmee Ria kijkt naar de ziekte.

Vanaf de eerste pagina heb je kippenvel en het boek laat je niet meer los. “Kusje voor popje” is een mooi vervolg op het eerste deel. Het is een waardige opvolger. De kwetsbaarheid van de verhalen en de openheid van Ria maken dit boek enorm goed. De vormgeving is wederom fantastisch.

Kusje voor popje is confronterend. Vanaf de eerste pagina had ik kippenvel.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ria voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge