Recensie: Langs een verre kust – Karen Kingsbury

Als ambassadeur van Feelgood met een hart kreeg ik Langs een verre kust van Karen Kingsbury. Wat een mooi verhaal! In mijn recensie vertel ik je graag meer.

Het verhaal van Langs een verre kust

Een roman vol spanning en romantiek, die zich afspeelt midden in de Caribische zee.

Langs een verre kust van Karen Kingsbury is een meeslepende roman over een crimineel netwerk, een undercoveragent en een gefingeerde liefde.

Als kind werd Eliza Lawrence meegesleurd in de onderstroom van de Caribische zee en gered door de tiener Jack Ryder, die met zijn familie vakantie vierde.

Tien jaar later woornt Eliza nog steeds op de Cariben. Na het verlies van haar moeder en broertje, is Eliza op haar vader aangewezen en gaat ze bij hem wonen. Daar ontdekt ze dat hij bezig is met allerlei duistere praktijken, waar ze zelf ook slachtoffer van lijkt te worden. Ze wordt beperkt in haar vrijheid en als haar vader van plan is om haar uit te huwelijken aan een beruchte drugsbaron heeft ze geen mogelijkheid om hem daarin te weerstaan.

Dan keert Jack naar het eiland terug als undercover FBI-agent met de opdracht om een criminele bende op te rollen. Als hij opnieuw oog in oog staat met Eliza, zijn hun beide levens direct in gevaar. Als oplossing bundelen ze hun krachten door een verliefd stel te spelen. Kunnen ze elkaar redden of gaan ze beiden ten onder?

Mijn mening

‘Langs een verre kust’ heeft een mooie cover. Hij is sereen en bijna liefelijk. Het begin van het verhaal is mooi, maar het raakte me niet direct. Het kwam nog niet direct binnen. Naarmate het verhaal vorderde, kwam het verhaal en de emoties meer binnen. Het duurde alleen even. Jammer, want hierdoor pakte het verhaal me niet direct.

Het thema van dit verhaal is heftig. Het is aangrijpend. Karen Kingsbury schrijft hier heel eerlijk over. Het is een kwetsbaar verhaal. Sorry, geen spoilers over het onderwerp.

Op een mooie manier brengt Karen Kingsbury diepgang in de personages. Het gaat op een makkelijke, geleidelijke manier. Je leert ze echt kennen. De stijl is heel fijn. Elk hoofdstuk begint met een Bijbels citaat en daar moet je van houden. Ik vond ze heel goed passen bij de hoofdstukken. Er hangt soms ook een beetje magie in de lucht.

Naast een heftige thematiek en een romantisch tintje is het ook een spannend verhaal. De spanning wordt goed opgebouwd. Je moet trouwens geen thrillerspanning verwachten, want dat is het uiteraard niet. Het is gewoon subtiel.

Langs een verre kust is feelgood met een kwetsbaar randje.

Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Langs een verre kust

Auteur: Karen Kingsbury
Uitgever: KokBoekencentrum
ISBN paperback:  9789029732666 
ISBN e-book: 9789029732673 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge