Recensie: Leef, lach, loch – Vanessa Gerrits

Leef lach loch

Van Loft Books kreeg ik het e-book Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits. Ik keek enorm uit naar deze feelgood. In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Leef, lach, loch

Hier gaat ‘leef, lach, loch’ over:

Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit.

Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee…

Mijn mening

Tijdens het schrijven van deze recensie kwam ik erachter dat ‘Leef, lach, loch’ het eerste deel is van de North Ness Inn-serie. Joepie! Dat maakt me zo blij! Ik vond het namelijk zo’n heerlijk verhaal en ik ben echt van de inwoners van Drumnadrochit gaan houden. En na het lezen bleef ik namelijk achter met een aantal vragen en ik hoop dat die in deel 2 worden beantwoord. Ik kijk uit naar deel 2!

De cover is heel erg leuk en past perfect bij het verhaal, de regen en het feelgoodgevoel. De alliteratie in de titel is fantastisch gevonden.

Het verhaal begint heerlijk en vanaf de eerste pagina heeft de warme, vlotte stijl van Vanessa Gerrits mij betoverd. Soms had ik het idee alsof ik in Schotland was en ik de regen kon voelen. Daarnaast bevat het verhaal de nodige humor. Regelmatig heb ik hardop gelachen om gebeurtenissen en opmerkingen.

In het begin kon ik Esme niet goed inschatten. Op een gegeven moment krijgt ze pit en vind ik haar geweldig. In combinatie met Rory is zij een krachtig personage.

‘Leef, lach, loch’ is een heerlijk verhaal. Feelgood to the max! Soms een tikkeltje voorspelbaar, maar niet storend.

Ik ben blij dat dit deel één is van de serie, want het einde voelde voor mij niet af. Ik wil weten hoe het verder gaat.

Leef, lach, loch is een heerlijk verhaal. De stijl van Vanessa Gerrits betovert je en neemt je mee naar Schotland. Het is feelgood the max!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt het boek online bestellen bij o.a. Bol.com 

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Leef, lach, loch

Auteur: Vanessa Gerrits
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205562
Prijs ebook: €4,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge