Recensie: Lied voor de vermisten – Pierre Jarawan

Soms heb je een boek en dat mag niet uit. Een verhaal dat nooit mag stoppen. Ik had dit bij de roman Lied voor de vermisten van Pierre Jarawan. Ik heb enorm genoten van dit mooie verhaal. In mijn recensie vertel ik je meer over dit bijzondere boek. Lees je mee?

Het verhaal van Lied voor de vermisten

Hier gaat ‘Lied voor de vermisten’ over:

Wanneer de Arabische Lente in 2011 volledig is ontwaakt, ontstaat ook in Beiroet de eerste onrust. Terwijl de huizen branden, legt dertiger Amin zijn herinneringen vast. Aan 1994, toen hij met zijn grootmoeder terugkeerde naar Libanon, twaalf jaar na de dood van zijn ouders. Aan zijn vriendschap met Jafar, met wie hij door de voor hem onbekende naoorlogse wereld zwierf. En aan hoe hij zo pijnlijk moest leren dat er in dit land nooit zekerheid zal zijn; niet over het verleden, niet over zijn vriendschappen, niet over de geschiedenis van zijn familie.

Mijn mening

Normaal lees ik vrij snel, maar bij ‘Lied voor de vermisten’ ben ik bewust langzamer gaan lezen. Ik wilde zo lang mogelijk genieten van de mooie stijl van Pierre Jarawan. Het verhaal staat vol mooie quotes en het liefste bewaarde ik ze allemaal. Pierre Jarawan beschrijft de eenvoudigste dingen ontzettend mooi.

De schrijfstijl van Pierre Jarawan is, zoals ik al beschreef, heel mooi. Je wordt door hem meegenomen naar Beiroet. De combinatie van vroeger en nu werkt heel goed. Alleen moet je soms opletten, want de tijdsaanduiding is niet overal aanwezig. Het is dan de vraag of het een herinnering is of zich in het nu afspeelt.

Het verhaal brengt je een bepaalde rust. Het is een vrij kabbelend verhaal en soms is het tempo aan de trage kant. Ik miste soms de rode draad van het verhaal. Dit kwam onder andere door de tijdsaanduiding die soms ontbrak. De manier waarop Pierre Jarawan het verhaal vertelt en zijn stijl maakten voor mij veel goed.

Normaal lees ik verhalen die zich afspelen in Europa, Scandinavië en de VS, maar in een boek ben ik nog niet in Beiroet geweest. Dit maakte het verhaal bijzonder en speciaal voor mijn gevoel. Je leert eigenlijk steeds meer het Beiroet van Pierre Jarawan kennen.

Ik kan nog heel veel schrijven over deze bijzondere roman. Ik heb intens genoten van dit verhaal. Ben je op zoek naar een mooie roman? Dan is ‘Lied voor de vermisten’ een aanrader!

Lied voor de vermisten is intens mooi. De stijl van Pierre Jarawan is hartverwarmend.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Je kunt het boek in de lokale of online boekhandel bestellen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Lied voor de vermisten

Auteur: Pierre Jarawan
Uitgever: HarperCollins
ISBN ebook: 9789402759372 
Prijs ebook: €13,99
ISBN paperback: 9789402704822 
Prijs paperback: €22,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge