Recensie: Liefde in het strandcafé – Lucy Diamond

Tijd voor een lekkere feelgood! Ik las Liefde in het strandcafé van Lucy Diamond. Een heerlijk verhaal voor de zomer (of de winter natuurlijk). Ik vertel je er graag meer over in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Liefde in het strandcafé

In de grappige en warme roman ‘Liefde in het strandcafé’ van de Engelse bestsellerauteur Lucy Diamond is de dromerige Evie altijd al het zwarte schaap van de familie geweest. Waar haar oudere zussen het perfecte leven voor zichzelf hebben opgebouwd, heeft Evie een spoor van mislukte carrières als actrice, fotografe en zangeres achter zich gelaten. Nu zit ze vast: haar leven lijkt zomaar aan haar voorbij te gaan.

Als haar lievelingstante echter plotseling overlijdt, erft Evie haar strandcafé in Cornwall en wordt ze gedwongen een nieuw leven op te bouwen. Haar familie heeft weinig vertrouwen in een succesvolle afloop. Desondanks is Evie vastbesloten haar leven voorgoed op de rails te krijgen. Zal het café aan het strand, samen met haar liefdesleven, nu eindelijk tot bloei komen?

Mijn mening

‘Liefde in het strandcafé’ was mijn eerste kennismaking met de auteur Lucy Diamond. Wat een heerlijke stijl heeft deze dame. Het is warm en luchtig. De cover is mooi en hij loopt door aan de binnenkant van de paperback. Ik vind dat altijd leuke details!

Het is een ontzettend humoristisch verhaal. Misschien is het in het begin een beetje te veel van het goede. Het komt nogal gemaakt grappig over. Later is het luchtiger en meer in balans.

Ik kreeg een hekel aan de familie van Evie. Jeetje, wat een nare mensen. Evie is in het begin naïef en ze verdiende eigenlijk een schop onder haar kont. Die krijgt ze, geloof me maar. Ze groeit in haar rol als hoofdpersoon. Ze wordt een sterke vrouw. Dat is ook het moment waarop je haar in je hart sluit.

‘Liefde in het strandcafé’ is een beetje cliché en voorspelbaar. Het lijkt misschien op andere verhalen, maar toch stoorde het met niet. Je kunt nooit genoeg leuke feelgoodverhalen hebben! Het emotionele randje vind ik een mooie toevoeging aan het verhaal. Het geeft het verhaal iets meer diepte.

Dit leuke feelgoodverhaal is een aanrader voor de zomer, maar je kunt hem ook prima lezen in de winter. Het is altijd hartverwarmend!

Liefde in het strandcafé is hartverwarmend!

Liefs,

Veronique

Bedankt Xander Uitgevers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Liefde in het strandcafé

Auteur: Lucy Diamond
Vertaling: Sophie Visser
Uitgever: Xander Uitgevers
ISBN paperback: 9789401617727
ISBN E-Book: 9789401617734 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge