Recensie: Liefde zonder oordeel – Anne May

Liefde zonder oordeel Anne May recensie

Van auteur Anne May kreeg ik haar boek Liefde zonder oordeel. Wat was dit een leuk, romantisch verhaal! In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Liefde zonder oordeel

Hier gaat ‘Liefde zonder oordeel’ over:

Als je wilt overleven, kies je met je verstand. Maar als je echt wilt leven, laat je je hart spreken. Vanaf het moment dat haar vader haar vertelt dat hij zal komen te overlijden, is Miriam overgegaan op de overlevingsstand. Iedere keus die ze na die dag maakt, is gericht op overleven. Tot ze niet meer kan en definitief een streep zet door alles wat ze ooit gekend heeft. Gezien haar traumatische verleden is een normale opleiding of baan niet voor haar weggelegd en ze gaat aan de slag als vrijwilliger op de dagopvang in een verzorgingstehuis. Daar ontmoet ze een wel heel bijzondere patiënt. Gideon Asher is vijfentwintig, heeft een ernstig ongeluk gehad en is niet in staat om te praten of te bewegen. Toch lukt het Miriam om stukje bij beetje tot hem door te dringen en met hem te communiceren. Tot ze op zijn geheim stuit. Maar mag ze hem wel veroordelen om wat hij heeft gedaan? Is gebroken voor altijd kapot of kun je elkaar ook helen?

Mijn mening

Ik kende de fijne stijl van Anne May van de verhalenbundels ‘SET’ en ‘All I Want For Christmas Is You’. Daarom keek ik ook uit naar ‘Liefde zonder oordeel’.

Door de achterflap werd ik een beetje op het verkeerde been gezet. Soms miste ik de overlevingsstand van Miriam. Dit stukje kwam in het verhaal minder uit de verf. Ook dacht ik dat haar vader nog leefde. Hierdoor las ik het verhaal anders en kwamen bepaalde scènes anders over.

‘Liefde zonder oordeel’ is niet zomaar een romantisch verhaal. Het is meer dan dat! De setting (liefde en een verzorgingstehuis) is origineel. Daarnaast kiest Anne May voor bepaalde onderwerpen (sorry geen spoilers), die zorgen voor extra diepgang in dit boek. Er zitten veel verschillende lagen in dit verhaal. Ergens deed het verhaal me denken aan ‘Voor jou’ van Jojo Moyes.

Miriam is soms een tikkeltje naïef. Ik snap wel waarom ze zo is. Soms vond ik haar een beetje vlak. Eén personage haalde het bloed onder mijn nagels vandaan. Zo! Wat heb ik me geërgerd aan deze persoon. Gideon vond ik een leuk personage.

‘Liefde zonder oordeel’ is een heel mooi verhaal met verschillende lagen. Het is anders dan andere romantische verhalen. Ik heb genoten van dit leuke verhaal!

Liefde zonder oordeel is een mooi verhaal met een opvallende invalshoek.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Anne May voor het boek!

Support je lokale boekhandel en bestel dit boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Liefde zonder oordeel

Auteur: Anne May
Uitgever: Duch Venture Publishing
ISBN ebook: 9781393008651 
Prijs ebook: €2,99
ISBN paperback: 9789492585660
Prijs paperback: €12,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge