Recensie: Lijken liegen niet – Olivier van Os


Lijken liegen niet van Olivier is een thriller met een sidderende spanning en het einde geeft je nog zo’n trap na. In mijn recensie vertel ik je nog meer over dit spannende boek. Lees je mee?

Het verhaal van Lijken liegen niet

Haar mobiel trilde.

ONBEKEND: ‘Waarom lieten jullie me daar liggen?’

Rachel keek vol ongeloof naar het scherm. Het zweet brak haar uit en haar hart begon zo snel te kloppen dat het leek alsof ze net een marathon had uitgelopen. ‘Nee dit kan niet, ze is dood,’ fluisterde ze tegen zichzelf.

In het eens zo vredige stadje Forest Hill aan de oostkust van Amerika worden de bewoners opgeschrikt doordat kort na elkaar twee tienermeisjes vermist raken. Rechercheurs Caroline Baak en Marc Evenwood zetten alles op alles om de zaken zo snel mogelijk op te lossen. Intussen proberen de vriendinnen van de meisjes een sinister geheim te bewaren. Ze raken echter steeds meer verstrikt in hun eigen leugens.
Op de achtergrond lijkt er iemand te zijn die hen steeds in de gaten houdt en overal van weet.

Mijn mening

‘Lijken liegen niet’ heeft een intrigerende voorkant. Het heeft iets mistroostigs, iets sinisters. Het begin is sterk en het begint spannend. Het verhaal heeft iets meeslepends.

De korte hoofdstukken maken je nieuwsgierig naar meer. De spanning wordt op een goede manier opgebouwd. Ik moest wel even aan de stijl van Olivier van Os wennen. Er wordt heel veel informatie gegeven en daardoor liep het soms een beetje stroef.

Het verhaal deed me denken aan de verhalen van Karen M. McManus (‘Eerlijk duurt het langst’). Ik houd van de sidderende spanning die voelbaar is op de achtergrond. Het plot is interessant.

De personages vind ik leuk. Ze zijn heel normaal en dat maakt ze menselijk. Het duurde even voor ik wist wie wie was. Caroline Baak is een stoer personage. Ze is verfrissend.

Het einde van ‘Lijken liegen niet’ vond ik steengoed! Het geeft je nog zo’n trap na. Het zet je nog even op scherp. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Eén ding weet ik namelijk zeker: dit verhaal is nog niet klaar!

Lijken liegen niet heeft een sidderende spanning. Het einde zet je nog even op scherp! Benieuwd naar meer!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Elikser voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Lijken liegen niet

Auteur: Olivier van Os
ISBN paperback: 9789463655576 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge