Recensie: Live for Love-serie – Annemieke Heller

De achtergrond van de afbeelding past misschien niet bij het zomerse sfeertje in de Live for Love-serie van Annemieke Heller. Toch wil ik je graag meer vertellen over deze feelgoodverhalen! Lees je mee?

Het verhaal van Live voor de liefde

De driedelige ‘Live for Love’-serie van Annemieke Heller draait om de vriendinnen Amira en Jessie, die proberen de liefde te vinden in een reality-tv-programma.

In het eerste deel, ‘Live voor de liefde’, denkt Amira dat ze een heerlijke vakantie in Griekenland tegemoetgaat, maar dat blijkt de halve waarheid. Haar beste vriendin Jessie heeft haar in het geheim opgegeven voor het nieuwe televisieprogramma Live for Love. In de show worden deelnemers gekoppeld en moeten ze door middel van uitdagingen, spellen en qualitytime in een villa ontdekken of ze de ware voor elkaar zijn. Als een koppel aan het einde van het programma trouwt, krijgt het zelfs honderdduizend euro mee naar huis. Amira wordt gekoppeld aan de sportieve vrijgezel Rico, die best leuk blijkt te zijn. Maar haar blik glijdt constant naar de lieve Roy… Hoe zal het televisieavontuur aflopen?

Mijn mening

De titel van de serie is heel leuk gevonden. ‘Live voor de liefde’ doet me bijna denken aan een liedje van Maan.

De cover vind ik erg tof. Hij is grafisch heel sterk. Hij is kleurrijk en lekker zomers. De sfeer is goed gevangen! De andere covers ik trouwens ook te gek.

Ik moest even wennen aan de stijl van Annemieke Heller. Het is soms nogal snel en daardoor raakte ik uit mijn leesflow. Er gebeurt dan zoveel tegelijk en dan raak ik het overzicht kwijt.

Dit eerste deel is een heerlijk feelgoodverhaal. De hoeveelheid drama is goed gedoseerd. Amira is een leuk personage en ik ben benieuwd of zij nog groeit in de serie. Het verhaal is een mooie aftrap van de serie!

Het verhaal van Verliefd op live tv

In het tweede seriedeel, ‘Verliefd op live tv’, is het Jessie die op zoek gaat naar haar grote liefde. Ze heeft nog nooit een vaste relatie gehad en wil daar met behulp van Live for Love graag verandering in brengen. Hoopvol begint ze aan het avontuur, maar de moed zakt haar al snel in de schoenen als ze tijdens de voorstelronde geen klik voelt met haar match. Ze is teleurgesteld maar geeft niet zomaar op, want wat niet is, kan nog komen. Dan valt ze in het zwembad en vervangt een mysterieuze geluidstechnicus haar microfoontje. Kriebels! Jessie raakt flink in de war, hij doet niet eens mee aan het programma. Ze biecht haar gevoelens op aan haar vriendinnen, maar staat er niet bij stil dat ze live op televisie is. Haar bekentenis gaat volledig viral en brengt haar én de geluidstechnicus in een lastig parket. Zal ze de liefde vinden?

Mijn mening

Ik was blij dat ik door kon lezen. Dat is een voordeel als alle boeken tegelijk uitgebracht worden. Ik was benieuwd naar de invalshoek in dit tweede deel. In dit deel lees je vanuit Jessie en dat vond ik erg origineel. De vriendschap met Amira komt mooi tot uiting en de verwijzingen naar het eerste deel zijn goed gedaan.

Soms komen bepaalde namen uit de lucht vallen en voelde ik me een beetje overrompeld. Het haalde me uit mijn flow.

Het is een vermakelijk verhaal, maar sommige wendingen snap ik niet helemaal. Ik vond dit deel een tikkeltje tegenvallen. Deel één zit gewoon goed in elkaar en daardoor is de lat hoog gelegd.

Het verhaal van Liefde in herhaling

In het derde deel, ‘Liefde in herhaling’, keren Amira, Roy en Jessie terug naar de Griekse villa voor een reüniespecial van het televisieprogramma Live for Love. De keuze om nogmaals mee te doen was een lastige. Na hun eerdere deelname aan het programma werden Amira en Roy namelijk onderworpen aan heel wat media-aandacht, en lang niet alle reacties waren positief. Jessie is daarentegen superenthousiast over de terugkeer. Hoewel ze het spannend vindt om Yaro weer te zien, kijkt ze uit naar wat de programmamakers ditmaal voor haar in petto hebben. Op naar de villa!

Mijn mening

Tijd voor het derde deel! De afsluiting van deze trilogie. De keuze om Amira en Jessie terug te brengen vond ik erg origineel. Ik was benieuwd hoe Annemieke iedereen bij elkaar zou brengen. Dit was een goed idee. Je krijgt toch een soort terugblik op de eerdere delen.

Er zit een verrassing in het verhaal die ik niet had verwacht. Het was een leuke terugblik.

Soms vond ik het een tikkeltje langdradig, omdat het leek op de eerdere verhalen. Toch vond ik het een mooie afsluiting van de serie. De cirkel is rond!

Live for Love is een leuke feelgoodserie!

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor de boeken!

Je kunt dit boek o.a. bij Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Live for Love

Auteur: Annemieke Heller
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book deel 1: 9789047205685
ISBN e-book deel 2: 9789047205708
ISBN e-book deel 3: 9789047206965 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge