Recensie: Loslaten doet pijn – Marianne Swinkels

Loslaten doet pijn

Loslaten doet pijn van Marianne Swinkels is een heel bijzonder boek voor mij. Ik mocht het namelijk al proeflezen. Het persoonlijke verhaal van Marianne raakte me. Ik maakte ook een video over dit boek. In dit artikel kun je de video zien en mijn mening lezen. Kijk en lees je mee?

Het verhaal van Loslaten doet pijn

Dit staat op de achterkant van ‘Loslaten doet pijn’:

Achter Bryans vrolijke glimlach gaat veel pijn en verdriet schuil. Vanaf dag één vecht hij voor zijn leven. Tijdens haar zwangerschap voelt Marianne dat er iets niet in orde is. Uit de echo’s blijkt dat haar nog ongeboren zoon een zeldzame afwijking heeft ontwikkeld. De artsen kunnen niet zeggen wat dit voor invloed zal hebben op zijn leven. Al snel na de geboorte van Bryan blijkt dat de aandoening voor een opeenstapeling van problemen zorgt. Een zoektocht naar een diagnose volgt, waarbij sommige artsen het welbevinden van Bryan uit het oog lijken te verliezen. Marianne en haar man zien de gezondheid van hun zoon snel verslechteren. En realiseren zich dat dit een gevecht wordt zonder winnaars.

Video

De video over ‘Loslaten doet pijn’ kun je hier of hieronder bekijken:

Mijn mening

‘Loslaten doet pijn’ is een heel persoonlijk verhaal. Marianne stelt zich heel kwetsbaar op. Het persoonlijke gevoel wordt versterkt door de cover met de foto van Bryan. Dit past perfect bij de sfeer van het verhaal en bij het beeld dat je krijgt van Bryan.

Het is een bijzonder verhaal. Intrigerend. Soms gaan je haren rechtop staan en vraag je je af hoe dit zomaar kan. Marianne blijft heel netjes en correct in haar boek en dat is ontzettend knap. Menig ander had anders gereageerd, denk ik.

Bryan is een bijzonder jongetje. Het is een eer om over hem te leren kennen via dit bijzonder verhaal.

De stijl van Marianne Swinkels leerde ik al kennen in ‘Wrede onschuld’. Het is een goede stijl. Je wordt meegenomen in de wereld van Marianne en Bryan.

In ‘Loslaten doet pijn’ zitten zoveel verschillende emoties. Het is een heftig, kwetsbaar verhaal en na afloop moest ik bijkomen. Regelmatig heb ik met tissues gezeten. Toch toverde Bryan ook een glimlach op mijn gezicht. Het is een kwetsbaar verhaal over liefde, verdriet, maar ook hoop.

Loslaten doet pijn is een emotioneel verhaal over het loslaten van een bijzonder iemand. Het is een kwetsbaar verhaal vol verdriet, pijn, maar ook hoop.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Marianne Swinkels voor het boek! Het was een eer om dit boek te mogen proeflezen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Loslaten doet pijn

Uitgever: Marianne Swinkels
Aantal pagina’s paperback: 297
ISBN paperback: 9789090325590
Prijs paperback: €19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge