Recensie: Lucy – Hanneke Meier

Covers van De Verhalenfabriek

Van De Verhalenfabriek mocht ik de thrillerserie Lucy van Hanneke Meier lezen. Heb je ‘Squid Game’ gezien op Netflix en vond je ‘The Hunger Games’ tof? Dan ga je deze serie geweldig vinden. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Let op: Deze recensie bevat spoilers van de andere delen van ‘Lucy’. Geen spoilers lezen? Lees dan alleen de eerste recensie!

Het verhaal van Lucy 1

Lucy 1 Hanneke Meier

Lucy raakt verstrikt in een dodelijk spel. Weet zij te ontsnappen? Na de dood van haar man moet Lucy het alleen zien te redden met haar zoontje Alec. Ze schrijft zich in voor een nieuw spelprogramma: de winnaar ontvangt een miljoen e-credits. Dé kans voor Lucy om haar leven met Alec op de rit te krijgen. Verblind door de hoofdprijs tekent ze het contract. Al snel komt ze erachter dat het spel niet is wat het lijkt. Maar er is geen weg meer terug…

Mijn mening

‘Lucy’ heeft een toffe cover. Het is mysterieus en maakt je nieuwsgierig. Het past goed bij de sfeer in het verhaal. Het is ook fijn dat alle delen dezelfde cover hebben met een nummer op de cover. Dat vind ik heel praktisch. De titel ‘Lucy’ is mooi en aansprekend.

Het begin van dit eerste deel snapte ik niet helemaal. Er zaten een aantal gekke tijdsprongetjes in. Het ging opeens heel snel. Dit voelde een beetje onnatuurlijk.

In dit eerste deel miste ik wat emotie. Het is nogal oppervlakkig. In de latere delen vind ik de emoties beter uitgewerkt. Het verhaal speelt zich af in de toekomst en dat vond ik een interessant gegeven. De moderne apparaten en futuristische technieken vond ik erg tof.

Er zitten een aantal gruwelijke details in. Het is tegen het einde van dit deel heel spannend. Je moet dit idee maar verzinnen. Ik vond het een interessant uitgangspunt. Het einde is heel goed! Je bent nieuwsgierig naar het volgende deel!

Lees dit deel via Bol.comBookspot of Bruna.

Het verhaal van Lucy 2

Lucy 2 Hanneke Meier

Lucy raakt verstrikt in een dodelijk spel. Weet zij te ontsnappen? Lucy zit midden in het gruwelijke spel BLOED: ze maakt vrienden, maar zeker ook vijanden. Als ze haar volgende doelwit te zien krijgt, gruwelt ze: is ze een moordenaar? Kan Lucy samen met medekandidaat Colin aan het dodelijke spel ontsnappen?

Mijn mening

Dit tweede deel van ‘Lucy’ is nog spannender. Het zit enorm goed in elkaar en het loopt gewoon lekker.

Ik vond de uitwerking van het plot in dit deel veel beter. Het verhaal krijgt steeds meer vorm. Het komt net wat beter uit de verf.

Hanneke Meier heeft een fijne stijl. Het is vlot en het tempo is lekker. Dit deel is geraffineerd. Het is gruwelijk, maar goed. Eigenlijk kun je alleen maar doorlezen!

Lees dit deel via Bol.comBookspot of Bruna.

Het verhaal van Lucy 3

Lucy 3 Hanneke Meier

Lucy raakt verstrikt in een dodelijk spel. Weet zij te ontsnappen? In de zinderende finale van BLOED nemen de overgebleven deelnemers het tegen elkaar op. De moorden worden steeds bruter, het publiek smult ervan. Lucy bedenkt een plan om de verantwoordelijke van dit afschuwelijke spel uit te schakelen, maar ze brengt daarmee haar eigen leven in gevaar. Gaat Lucy het spel overleven?

Mijn mening

Deel 3 van ‘Lucy’ is mijn favoriet! Dit vond ik zo’n goed deel! Het zit goed in elkaar, heeft een goede spanningsopbouw en de stijl van Hanneke Meier maakt het af.

Ik vond het plot in dit laatste deel het beste. Het is nog steeds gruwelijk (hoe bedenk je het?!), maar het verhaal eindigt heel mooi. De serie is rond. Het is klaar.

Ik heb genoten van de serie! Als je houdt van ‘Squid Game’ en ‘The Hunger Games’ dan ga je deze serie geweldig vinden. Trouwens, streamingdiensten en televisiezenders, kunnen jullie deze serie verfilmen? Lijkt me tof!

Lees dit deel via Bol.comBookspot of Bruna.

Liefs,

Veronique

Bedankt De Verhalenfabriek voor de serie!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Lucy

Auteur: Hanneke Meier
Uitgever: De Verhalenfabriek

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge