Recensie: Luma – Lydia Brewster

Op social media zag ik vaker de roman, Luma, van Lydia Brewster voorbij komen. Van Futuro Uitgevers mocht ik dit bijzondere boek lezen. De cover sprak me aan en het verhaal raakte me. Ik was heel benieuwd. In deze recensie vertel ik je meer over dit bijzondere boek.

Het verhaal

“Luma” is een autobiografische roman en het verhaal gaat over een jong meisje dat opgroeit in een onveilige wereld. Je leert de hoofdpersoon kennen, leeft met haar soms bizarre avonturen mee en leert twee totaal verschillende culturen van twee landen, Nederland en Suriname, kennen. Haar oog valt steeds op de verkeerde mannen. Paar maal moet ze haar koffers pakken en vertrekt ze richting een van de twee landen. Een ding is constant en keert terug: haar oom die haar op jonge leeftijd langdurig seksueel heeft misbruikt. Zal het haar lukken om haar leven op orde te krijgen?

Mijn mening

Het verhaal en de cover spraken me van te voren aan. Daarom waren mijn verwachtingen hoog gespannen. Het verhaal maakte me nieuwsgierig naar het leven van dit meisje.

Vanaf pagina één heeft het verhaal me in zijn greep. Het is een heftig onderwerp en dat voel je vanaf de eerste pagina. Met weinig woorden weet Lydia Brewster mij te raken en het verhaal komt binnen. Je vormt jezelf een beeld. In het verhaal komen verschillende maatschappelijke thema’s aan bod. Dit maakt het verhaal heel waardevol. Veel gebeurtenissen zijn hetzelfde en ik gun haar zoveel liefde.

Sommige gedeeltes zijn schuingedrukt en hadden voor mij niet echt meerwaarde. De boodschap van de schuingedrukte gedeeltes is duidelijk, maar zonder deze gedeeltes was het verhaal ook sterk geweest.

Het einde is heel mooi en kwetsbaar. Het was een perfect einde voor dit boek.

Luma is een bijzonder persoonlijk verhaal en met weinig woorden weet Lydia Brewster je te raken.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge