Recensie: Luna – Pieter Koolwijk & Linde Faas

Ik lees niet vaak jeugdboeken, maar als ik er eentje lees, dan geniet ik enorm. De cover van Luna van Pieter Koolwijk en Linde Faas is een pareltje. Dit boek kreeg ik een aantal weken voor het verschijnen en hij stond onder embargo tot vandaag, 4 juni, dus ik kon mijn enthousiasme nog niet met je delen… Maar nu mag ik eindelijk! Lees je mee?

Het verhaal van Luna

Hier gaat ‘Luna’ over:

Luna is zo gek nog niet! Luna hoort stemmen die haar lastigvallen. Stemmen die niemand anders kan horen. Daarom zit ze in Huize Hoopvol. Toch is haar leven sinds kort iets beter: ieder weekend mag ze bij Ties logeren. Zijn ouders denken niet dat ze gek is. Bovendien is Gozert daar: de onzichtbare vriend van Ties, die Luna ook kan horen. Maar er komt een einde aan die fijne periode als Luna’s moeder haar meeneemt naar het verlaten vakantiepark van haar vader. Daar is helemaal niets te beleven. Hoewel… Gozert is meegekomen. En het vakantiepark blijkt toch niet zo verlaten.. ‘Luna’ bevat illustraties van Linde Faas.

‘Gozert’ is een eerder verschenen boek van Pieter Koolwijk met illustraties van Linde Faas. Hieronder kun je meer lezen over dit boek.

Mijn mening

De cover van ‘Luna’ viel me direct op. Het is zo’n mooierd! Na het lezen snap je de cover en dat vind ik altijd een mooi detail. De vormgeving aan de binnenkant en de illustraties van Linde Faas maken het boek af.

‘Luna’ is een indrukwekkend verhaal. Het is bewonderenswaardig hoe Pieter Koolwijk de aandacht legt op een heftig onderwerp. Het is goed dat er aandacht is voor de situatie van Luna. Het verhaal zet je aan het denken.

Pieter Koolwijk is een voorstander van het gebruiken van je fantasie. En dat komt mooi tot uiting in ‘Luna’. De fantasie van de hoofdpersonen Luna en Ties vond ik waanzinnig. Pieter Koolwijk heeft de kracht om je mee te nemen naar zijn wereld waar alles kan en mag. Je droomt letterlijk even weg.

Naast de mooie illustraties, het onderwerp en de fantasie is het verhaal enorm mooi. Hoe de verhaallijnen bij elkaar komen, de manier waarop het verhaal verloopt… Alles is gewoon prachtig.

Ik wilde ook even de illustraties van Linde Faas benadrukken. Ik noemde het al kort, maar geloof me: de tekeningen zijn waanzinnig!

Luna heeft alles: mooie illustraties, een prachtige boodschap en een geweldig verhaal!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lemniscaat voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Luna

Auteur: Pieter Koolwijk & Linde Faas
Uitgever: Uitgeverij Lemniscaat
ISBN hardcover: 9789047712503 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge