Recensie: Maak je punt – Kim Ravers

Maak je punt

Van Uitgeverij Haystack kreeg ik het boek Maak je punt en het Maak je punt tekentechniek werkboek van Kim Ravers. In een video liet ik je al de binnenkant zien, ging ik met het werkboek aan de slag en deelde ik mijn eerste indruk. In deze recensie vertel ik je nog meer over de boeken. Lees je mee?

Het verhaal van Maak je punt

Dit staat op de achterkant van ‘Maak je punt’:

Alles wat je denkt en zegt, kun je ook tekenen. Door beeld in te zetten breng je je verhaal tot leven en zullen mensen je boodschap beter begrijpen en onthouden. In dit boek leer je stap-voor-stap hoe je tekeningen inzet om je punt te maken.
Met dit praktische boek teken je voortaan moeiteloos mensen, iconen en abstracte processen om je zakelijke boodschap over te brengen. Het boek bevat handige tips en voorbeelden die je uitnodigen om zelf aan de slag te gaan. Voortaan maak je in elk gesprek, elke presentatie en elke vergadering gebruik van aantrekkelijke tekeningen.

Het verhaal van het Maak je punt tekentechniek werkboek

Dit staat op de achterkant van het ‘ Maak je punt tekentechniek werkboek’:

Alles wat je zegt of denkt, kun je ook tekenen. De boodschap komt sneller over en het is nog leuk ook. Maar hoe doe je dat, functioneel tekenen?
Met alle tips en oefeningen in dit praktische boek teken je voortaan moeiteloos mensen, iconen en abstracte processen. Het boek bevat handige tips, voorbeelden en veel oefeningen waarmee je stap voor stap je eigen stijl kunt ontwikkelen. Voortaan kun je in elk gesprek, elke presentatie en elke vergadering gebruik maken van aantrekkelijke tekeningen.

Video

Heb je de video nog niet gezien of wil je hem nog een keer bekijken? Dat kan hieronder!

Mijn mening

In de video deelde ik natuurlijk al mijn eerste indruk en mening met je. Mocht je de video niet willen of kunnen zien, dan kun je mijn mening hieronder alsnog lezen :).

De vormgeving van beide boeken is heel erg mooi. Eigenlijk zoals ik verwacht van Uitgeverij Haystack. Er worden frisse kleuren gebruikt en het is geen saai, zakelijk boek. Je handen prikkelen om te beginnen met tekenen.

De introductie is duidelijk geschreven. Het is helder. De duiding is goed gedaan. In het begin vertelt Kim ja namelijk de belangrijkste begrippen. De verschillende oefeningen in het werkboek zijn afwisselend en in het boek staan duidelijke voorbeelden.

De tekeningen zijn leuk. Ze leggen alleen de lat hoog voor de beginnende tekenaar. Je kunt hierdoor enige druk voelen. Het belangrijkste: je boodschap moet over komen bij de lezer.

De hoofdstukken zijn kort. Daarnaast geeft Kim ook verdieping op bepaalde onderwerpen. Dit geeft het boek iets extra’s.

Maak je punt is duidelijk, sprekend en mooi vormgegeven.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Haystack voor de boeken en de samenwerking!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge