Recensie: Magische praktijken – Alice Hoffman

In de Adventkalender van Hebban zat o.a. het boek Magische praktijken van Alice Hoffman. De voorkant en het verhaal spraken me aan, maar wat vond ik na het lezen? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Magische praktijken

Hier gaat ‘Magische praktijken’ over:

Al meer dan 200 jaar krijgen de Owens-vrouwen de schuld van alles wat er misgaat in hun stadje in Massachusetts. Nadat hun ouders zijn verongelukt, worden de zusjes Gillian en Sally Owens opgevoed door hun wereldvreemde tantes, die magische krachten bezitten. Als buitenstaanders worden ze op school gepest en de zusjes willen niets liever dan vluchten. De een trouwt op jonge leeftijd, de ander loopt van huis weg. Jaren later brengt een tragedie ze weer samen. En de zusjes leren dat wat er ook gebeurt, ze altijd elkaar hebben.

Mijn mening

Het begin van ‘Magische praktijken’ is interessant. Ik moest even wennen aan de stijl van Alice Hoffman. Het is alsof ze je een verhaal vertelt en je de beelden ziet. Een soort voice-over gevoel kreeg ik erbij. Hierdoor voelde het soms wat afstandelijk aan.

Alice Hoffman heeft een bepaalde fantasiestijl. Het deed me denken aan het boek ‘Heksen’ van Roald Dahl. Misschien kwam dit door de sfeer? Het verhaal had ook een soort sprookjesachtige sfeer.

De voorkant van ‘Magische praktijken’ vind ik heel mooi. Het trok mijn aandacht.

Soms wist ik niet of ik nu een fantasyverhaal of een roman las. De combinatie zorgde voor een interessante wisselwerking. Het maakte het verhaal bijzonder.

Zonder spoilers weg te geven: je moet wel houden van het paranormale of er interesse in hebben. Het plot is goed gevonden en het zorgde voor een aantal leuke wendingen.

Magische praktijken lijkt een beetje op ‘Heksen’ van Roald Dahl. Het heeft dezelfde sfeer en fantasie-elementen.

Liefs,

Veronique

*Dit boek zat in de adventkalender van Hebban.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale of online boekhandel!

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Magische praktijken

Auteur: Alice Hoffman
Uitgever: Uitgeverij Orlando
ISBN ebook: 9789492086754  
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789492086747 
Prijs paperback: €12,50,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge