Recensie: Mama liegt – Marion van de Coolwijk

Van De Crime Compagnie kreeg ik de spannende roman Mama liegt van Marion van de Coolwijk. Een mooie roman met een bijzondere twist. Ik vertel je graag meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Mama liegt

Aisa groeit op bij haar oma. Op haar ziekbed doet oma een schokkende bekentenis over haar verleden, die het leven van de jonge vrouw volledig op zijn kop zet. Nieuwsgierig gaat Aisa op zoek naar Emma van Bemmelen, de onbekende zus van haar oma. Wanneer oma kort na het weerzien met Emma overlijdt, lijkt Aisa liefdevol te worden opgevangen in de familie. Maar al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar komst… Mama liegt vertelt het verhaal van twee families die tijdens de Tweede Wereldoorlog door één ondoordacht moment voor altijd met elkaar werden verbonden.

Mijn mening

‘Mama liegt’ is een spannende roman en dit is een genre dat goed past bij dit verhaal. Het is een heel mooi verhaal met een spannend tintje. Alhoewel tintje… het is gewoon heel spannend. Het is echter geen thriller voor mijn gevoel. Genoeg over het genre. Het begin is heel goed. Het is intens, maar zo mooi. Het kroop onder mijn huid.

Marion van de Coolwijk geeft je beetje bij beetje informatie over het verleden, maar het heeft een grote impact op het verhaal en hoe het je raakt als lezer. Het is een heftig verhaal en regelmatig was ik stil. Sommige gebeurtenissen kwamen overigens heftiger binnen dan andere gebeurtenissen.

Het heden en verleden is mooi met elkaar verweven en het is perfect in balans. Je weet waar je aan toe bent.

Langzaam ontvouwt zich een beeld en krijg je een idee hoe het in elkaar zit. Althans… dat denk je. Ik zat redelijk goed, maar de twist in het verhaal is nog origineler dan mijn idee. Het zit zo goed in elkaar! Kippenvel! Marion van de Coolwijk zet je goed op het verkeerde spoor. De personages zijn herkenbaar en menselijk. Ze zijn mooi uitgewerkt.

Eerder las ik het verhaal van Marion van de Coolwijk in de bundel ‘Waan je in een andere wereld‘ en dit was dus mijn tweede kennismaking met deze auteur. Ik ben benieuwd naar meer!

Mama liegt liet me stilvallen en kroop onder mijn huid. Kippenvel!

Liefs,

Veronique

Bedankt De Crime Compagnie voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Mama liegt

Auteur: Marion van de Coolwijk
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN paperback:  9789461095985 
ISBN e-book: 9789461095886 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge