Recensie: Mantelzorger der Liefde – Ingrid Keestra

Mantelzorger der LiefdeIk  heb al vaker geschreven over mijn oma met dementie. Toen Ingrid Keestra mij vroeg of ik haar boek Mantelzorger der Liefde wilde lezen, heb ik geen moment getwijfeld. Ik vind dit een belangrijk onderwerp en ik besteed er graag aandacht aan op mijn blog. Met alle liefde heb ik haar boek gelezen!

Het verhaal

Mantelzorger der Liefde wil mantelzorgers een hart onder de riem steken. In het boek staan voorbeelden en tips hoe je Alzheimer positiever kunt bekijken en benaderen. Ingrid wil laten zien dat het niet alleen maar kommer en kwel is. Er zijn zoveel momenten vol verwondering, ontroering en plezier.

Mijn mening

De voorkant van het boek raakt mij en past perfect bij het thema van het boek. Het geeft een veilig en krachtig gevoel.

Het boek begint heel praktisch met feitjes over dementie. Interessant, maar was voor mij geen toevoeging voor het verhaal. Daarna worden persoonlijke momenten afgewisseld met interviews en praktische tips. Het is een heel positief en praktisch boek.

De schrijfstijl van Ingrid is helder en duidelijk. De vormgeving van het boek is erg mooi. De persoonlijke foto’s geven een kijkje in het leven van Ingrid en ontroeren je. De quotes in het boek zijn inspirerend en zijn goed gevonden. Ze passen bij het verhaal.

Het is een boek met praktische tips, persoonlijke verhalen en interviews. Die afwisseling maakt het heel aangenaam lezen. De situaties die worden beschreven, waren herkenbaar voor mij. Ik herkende veel van mijn oma erin. De boodschap van het boek is helder en is goed uitgewerkt. Het komt binnen en het raakt je. Je leert kijken naar de momenten van verwondering en ontroering.

Mantelzorger der Liefde is een gevarieerd boek met interviews, tips en persoonlijke momenten.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ingrid voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

2 Replies to “Recensie: Mantelzorger der Liefde – Ingrid Keestra”

  1. ik kwam net via mijn blog (spam je blog) hier terecht en ik kwam dit artikel tegen. Voor mij nu ook zeer actueel en een goed onderwerp om aandacht aan te geven! Ik ben erg benieuwd naar dit boek, helaas niet heel veel tijd (jammer genoeg) om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge